Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Kariui
- 500 g moliūgo (rinkitės mažesnį, pvz., Kent rūšies, supjaustykite plonomis riekelėmis)
- 1 šaukštas kokosų aliejaus (plius dar šiek tiek skardai ir moliūgams patepti)
- 1 svogūnas (supjaustytas plonomis juostelėmis)
- 1 čili pipiras (arba pagal skonį, plius dar patiekimui, jei pageidaujate)
- žiupsnelis šafrano
- 2 pomidorai (smulkiai supjaustyti)
- 400 g kokosų pieno
- ½ stiklinės vandens
- 1 laimo sultys
- 500 g krevečių (lukštentų, gali būti šaldytos)
- druskos
Prieskonių pastai
- 3 česnako skiltelės
- 20 g imbiero šaknies (susmulkinta)
- ½ šaukšto geltonųjų garstyčių (paskrudintų sausoje keptuvėje)
- ½ šaukštelio kuminų sėklų (paskrudintų sausoje keptuvėje)
- ½ šaukštelio Čili dribsnių (arba pagal skonį)
- ½ šaukštelio maltų ciberžolių
Ingredientai
Kariui
Prieskonių pastai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Ištepkite skardą trupučiu kokosų aliejaus. Moliūgo riekeles sudėkite į skardą, patepkite trupučiu kokosų aliejaus, pabarstykite druska ir pašaukite kepti. Kepkite apie 25-45 min., kol moliūgai bus minkšti ir truputį apskrudę (skirtingos moliūgo rūšys keps skirtingą laiką).
- Per tą laiką paruoškite prieskonių pastą: visus išvardintus ingredientus sudėkite į mažą elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki tyrelės.
- Puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą kokosų aliejaus, sudėkite svogūnus ir čili pipirus, kepinkite kol svogūnai pradės skrusti. Sudėkite prieskonių pastą ir dar kepinkite, kol pasklis aromatas. Suberkite šafraną, ⅔ kiekio smulkintų pomidorų, supilkite kokosų pieną ir vandenį. Užvirinkite, dalinai uždenkite puodą ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20-25 min, kol padažas sutirštės. Jei matote, kad padažas pernelyg tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje pagardinkite viską laimo sultimis (pagal skonį) ir druska.
- Sudėkite į puodą krevetes, padidinkite kaitrą ir virkite atidengtame puode apie 4-5 minutes, kol krevetės išvirs. Patikrinkite ar netrūksta druskos, rūgšties. Suberkite likusius pomidorus, jei norite pabarstykite smulkintais čili pipirais (aš dar pagardinau paskrudintais šviežiais kario lapeliais). Į gilesnes lėkštes įpilkite kario ir įdėkite po riekę ar dvi moliūgo. Patiekite su virtais ryžiais ir/arba naan duona.
Pastabos