Print Recipe
Popieriniuose paketėliuose kepti kokosniai ryžiai su saldžiarūgšte lipnia lašiša
Tailandietiškas patiekalas, kuriam sunaudosite nesuvalgytų ryžių likučius.
Course Main Dish
Virtuvė Tailando
Raktažodis žuvis, ryžiai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Kokosiniams ryžiams
Lašišai
Course Main Dish
Virtuvė Tailando
Raktažodis žuvis, ryžiai
Pasiruošimas 5 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Kokosiniams ryžiams
Lašišai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Iškirpkite 4 lakštus kepimo popieriaus po 45cm. Pradėdami palei ilgesnę kraštinę užlenkite 3cm popieriaus, tada apverskite lakštą kita puse ir užlenkite kitus 3cm (tarsi darytumėt "armonikėlę" ar "vėduoklę"). Taip sulankstykite visą popieriaus lakštą, abu kraštus smarkiai užsukite, o ertmę praplėskite, padarykite tarsi maišelius, į kuriuos dėsis ingredientai. Paruoštus popierinius paketėlius sudėkite į kepimo skardą.
  2. Dubenėlyje sumaišykite ryžius, kokosų grietinėlę, aliejų, laimų lapus, citrinžolę ir čili. Paskirstykite ryžius po lygiai į kiekvieną paketėlį ir paskleiskite plačiau. Pašaukite kepti apie 30 min., arba kol ryžiai gražiai apskrus kraštuose.
  3. Kol ryžiai kepa, mažame puode sumaišykite sutarkuotą imbierą, laimo sultis, žuvų padažą ir cukrų. Užkaiskite ir maišydami kaitinkite, kol cukrus ištirps ir padažas šiek tiek sutirštės. Pusę šio padažo nupilkite ir atidėkite patiekimui. Kitą padažą supilkite į dubenėlį. Sudėkite lašišos filė į dubenėlį su padažu ir iš visų pusių apvilgykite.
  4. Padažu padengtus lašišos gabalėlius sudėkite į kiekvieno paketėlio su ryžiais vidurį ir pašaukite į orkaitę kepti dar apie 5-6 min, arba taip, kaip mėgstate. Patiekite pabarstę svogūno laiškais ir kalendromis bei čili pipirais.
Pastabos

Receptas - Donna Hay

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *