Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 45 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Trapiai tešlai
- 190 g miltų (naudojau viso grūdo speltų)
- žiupsnis druskos
- 140 g rudojo cukraus (originaliame recepte 180g)
- 120 g avižinių dribsnių
- ½ šaukštelio valgomosios sodos (nugesintos trupučiu acto arba citrinų sulčių)
- 170 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
- 2 šaukšteliai vanilės pastos
Ingredientai
Trapiai tešlai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Nedidelę skardą (23x23 cm) išklokite kepimo popieriumi.
- Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sumaišykite šaukštu. ⅔ šios masės sudėkite į paruoštą skardą ir tolygiai išklokite ja visą paviršių, paspausdami prie dugno šaukšto nugarėle arba pirštais. Pašaukite į orkaitę ir apkepinkite 10 min.
- Kol pyrago pagrindas kepa, dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus. Išimkite skardą su apkepintu pyrago pagrindu iš orkaitės, išdėliokite rabarbarų įdarą, ant viršaus pabarstykite likusia trapia tešla, patrupindami ją pirštais tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite apie 35 min., arba kol gražiai apskrus.
Pastabos