Print Recipe
Trapus rabarbarų pyragas su avižiniais dribsniais
Plonas trapios tešlos pagrindas, išraiškingas rabarbarų ir braškių (šviežių, šaldytų arba pakeistų kitomis šaldytomis uogomis, pvz., avietėmis) sluoksnis ir traškūs trupiniai - šiek tiek modernizuota pyragų klasika
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės, avietės, rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Trapiai tešlai
Rabarbarų įdarui
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis braškės, avietės, rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 45 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Trapiai tešlai
Rabarbarų įdarui
Trapios tešlos pyragas su rabarbarais
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175C. Nedidelę skardą (23x23 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Visus pyrago pagrindui skirtus ingredientus sumaišykite šaukštu. ⅔ šios masės sudėkite į paruoštą skardą ir tolygiai išklokite ja visą paviršių, paspausdami prie dugno šaukšto nugarėle arba pirštais. Pašaukite į orkaitę ir apkepinkite 10 min.
  3. Kol pyrago pagrindas kepa, dubenyje sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus. Išimkite skardą su apkepintu pyrago pagrindu iš orkaitės, išdėliokite rabarbarų įdarą, ant viršaus pabarstykite likusia trapia tešla, patrupindami ją pirštais tolygiai ant rabarbarų. Pašaukite atgal į orkaitę ir kepkite apie 35 min., arba kol gražiai apskrus.
Pastabos
Recepto šaltinis - Moje Wypieki

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *