Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 150 g šparagų (pundelis), supjaustytų 2-3 cm gabalėliais (be kietų kotų)
- 100 g žalių žirnelių (šaldytų)
- 2 šaukštai žalių svogūno laiškų (supjaustytų)
- 4 šaukštai mėtų (supjaustytų) arba keiskite kitais žalumynais - pvz., petražolėmis
- 65 g feta sūrio
- 6 kiaušiniai
- druska, pipirai
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C (su apipūtimu). Keksiukų kepimo formą išklokite pergamentinio popieriaus sijonėliais (jei neturite pirktinių, pasigaminkite patys - iškirpkite iš kepimo popieriaus 10x10cm kvadratus ir juos įsprauskite į keksiukų ertmes. lengviausia suformuoti tinkamą formą įspaudžiant popierių stiklinėle, labiausiai dydžiu atitinkančia keksiukų ertmės dydį. Kad būtų lengviau ir popierius neslidinėtų, ertmes galite patepti aliejumi)
- Užkaiskite nedidelį puodą vandens, pasūdytkite. Kai vanduo užvirs suberkite šparagus ir virkite apie 3-4 min, tada ten pat suberkite žirnelius ir po minutės nukelkite nuo ugnies. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, sudėkite į dubenėlį. Ten pat suberkite smulkintus svogūnus ir žalumynus ir švelniai išmaišykite.
- Atskirame dubenėlyje suplakite kiaušinius su druska ir pipirais.
- Į kiekvieną popieriumi įklotą keksiukų formelės ertmę įdėkite po lygiai šparagų ir žirnelių masės. Ten pat patrupinkite fetos. Užpilkite kiaušinių plakiniu. Kepkite apie 20 min., arba kol gražiai pagels ir sutvirtės. Valgyktie šiltus arba kambario temperatūros, su žaliomis salotomis.
Pastabos