Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 50 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Bandelių tešlai
- 200 g miltų
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis šviežių kari lapų (susmulkintų) arba pakeiskite ¼ šaukštelio kari prieskonių
- 150 g graikiško jogurto
- 1-3 šaukštai vandens
- 3 kiaušiniai (išvirti kietai - 6 minutes), perpjauti pusiau, įdarui
- 1 kiaušinio trynys (sumaišytas su 1 šaukštu vandens) patepti bandeles prieš kepant
Pikantiškam svogūnų įdarui (Seeni Sambol)
- 3 šaukštai aliejaus
- 300 g raudonųjų svogūnų (smulkiai supjaustytų)
- 1 šaukštelis Kašmyro čili miltelių
- 1 šaukštelis kajeno pipirų
- 2 šaukštai čili pipirų dribsnių (galit dėt mažiau, bus tikrai LABAI aitru)
- 2 šakelės šviežių kari lapų (pakeiskite ½ šaukštelio kari prieskonių)
- 5 cm cinamono lazdelės
- 2 gvazdikėliai (suplokite peilio kotu, kad paskleistų daugiau aromato)
- 2 kardamono pumpurai (suplokite peilio kotu, kad paskleistų daugiau aromato)
- 3 šaukštai rudojo cukraus
- druskos (pagal skonį)
Ingredientai
Bandelių tešlai
Pikantiškam svogūnų įdarui (Seeni Sambol)
|
|
Procesas
- Užminkykite bandelių tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kari lapus (ar kari prieskonius). Sudėkite jogurtą ir pirštų galiukais maišykite, kol visi miltai susimaišys su jogurtu. Pilkite vandens po 1 šaukštą (greičiausiai pakaks to 1 šaukšto), kol tešla taps vienalyte, minkšta. Minkykite apie 3-4 minutes, tada suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu, kad pailsėtų.
- Pasigaminkite įdarą: didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite visus ingredientus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Po 2 minučių išimkite iš keptuvės gvazdikėlius ir kardamonus, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kepinkite vis pamaišydami apie 20 minučių, kol svogūnų masė karamelizuosis. Pabaigoje išimkite cinamono lazdelę, kari lapus, įberkite druskos ir palikite atvėsti.
- Įkaitinkit orkaitę iki 200C. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 5mm plonumo apskritimą (apie 10cm skersmens), pačius tešlos apskritimo kraštelius iškočiokite ploniau, apie 3cm (nes juos sujungsite formuodami bandeles, tad antraip tešlos sluoksnis bus pernelyg storas).
- Į kiekvieno apksritimo centrą dėkite po 1-1,5 šaukštelio svogūnų įdaro, ir ant viršaus uždėkite puselę virto kiaušinio taip, kad trynys liestųsi su svogūnų įdaru. sujunkite visus tešlos kraštus ir stipriai sulipdykite, suformuodami apvalią bandelę. Padėkite bandelę sujungimu į apačią ant miltais pabarstyto darbastalio, kol formuojate likusias bandeles.
- Gerai įkaitinkite didelę ir sunkią (geriausia - ketaus) keptuvę (kurią galėsite pašauti į orkaitę). Į keptuvę riebalų nepilkite, ji turi būti sausa. Sudėkite bandeles sujungimo dalimi į apačią ir kelias minutes leiskit bandelėms apkepti apačioje. Tada patepkite kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę 18-20 minučių, arba kol gražiai pagels. Valgykite su pomidorų padažu ir majonezu.