Print Recipe
Šri Lankos bandelės su pikantišku svogūnų įdaru ir kiaušiniais
Nesaldžios bandelės su labai aitriu svogūnų įdaru ir kiaušinio pusele - tipiškas Šri Lankos pusryčių gatvės maistas, Seeni Sambol
Šri Lankos bandelės
Virtuvė Šri Lankos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelių tešlai
Pikantiškam svogūnų įdarui (Seeni Sambol)
Virtuvė Šri Lankos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 50 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Bandelių tešlai
Pikantiškam svogūnų įdarui (Seeni Sambol)
Šri Lankos bandelės
Procesas
  1. Užminkykite bandelių tešlą: dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, kari lapus (ar kari prieskonius). Sudėkite jogurtą ir pirštų galiukais maišykite, kol visi miltai susimaišys su jogurtu. Pilkite vandens po 1 šaukštą (greičiausiai pakaks to 1 šaukšto), kol tešla taps vienalyte, minkšta. Minkykite apie 3-4 minutes, tada suformuokite iš tešlos rutulį ir įdėkite į dubenį, uždenkite švariu rankšluostėliu, kad pailsėtų.
  2. Pasigaminkite įdarą: didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite visus ingredientus. Kepinkite maišydami, kol svogūnai suminkštės. Po 2 minučių išimkite iš keptuvės gvazdikėlius ir kardamonus, sumažinkite kaitrą iki minimalios ir kepinkite vis pamaišydami apie 20 minučių, kol svogūnų masė karamelizuosis. Pabaigoje išimkite cinamono lazdelę, kari lapus, įberkite druskos ir palikite atvėsti.
  3. Įkaitinkit orkaitę iki 200C. Tešlą padalinkite į 6 lygias dalis. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 5mm plonumo apskritimą (apie 10cm skersmens), pačius tešlos apskritimo kraštelius iškočiokite ploniau, apie 3cm (nes juos sujungsite formuodami bandeles, tad antraip tešlos sluoksnis bus pernelyg storas).
  4. Į kiekvieno apksritimo centrą dėkite po 1-1,5 šaukštelio svogūnų įdaro, ir ant viršaus uždėkite puselę virto kiaušinio taip, kad trynys liestųsi su svogūnų įdaru. sujunkite visus tešlos kraštus ir stipriai sulipdykite, suformuodami apvalią bandelę. Padėkite bandelę sujungimu į apačią ant miltais pabarstyto darbastalio, kol formuojate likusias bandeles.
  5. Gerai įkaitinkite didelę ir sunkią (geriausia - ketaus) keptuvę (kurią galėsite pašauti į orkaitę). Į keptuvę riebalų nepilkite, ji turi būti sausa. Sudėkite bandeles sujungimo dalimi į apačią ir kelias minutes leiskit bandelėms apkepti apačioje. Tada patepkite kiekvieną bandelę kiaušinio plakiniu ir pašaukite į orkaitę 18-20 minučių, arba kol gražiai pagels. Valgykite su pomidorų padažu ir majonezu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *