Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 650 g jaunų cukinijų (2-3 vnt)
- 80 ml Alyvuogių aliejaus
- druskos
- 3 mairūno stiebeliai (reikės tik lapelių)
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 1 šaukštas balzamiko acto (geriausia, jei turit balto balzamiko, bet jei neturit tikrai specialiai neieškokit, tiks įprastas)
- 150 g stracciatella sūrio*
- 50 g graikinių riešutų paskrudintų ir pasmulkintų
- mėtų lapelių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Cukinijas supjaustykite madaug 4cm riekėmis, tada tas riekes išilgai perpjaukite pusiau ir dar pusiau (jei cukinijos storesnės - atitinkamai padalinkite į smulkesnes dalis). Sudėkite cukinijas į dubenį, pašlakstykite 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir gausiai pabarstykite druska.
- Ant įkaitinto Big Green Egg grilio (ar kito kamado tipo grilio)**, įkaitinto iki maždaug 200-220C, uždėkite špižinę keptuvę, rėviuota puse į viršų. leiskite keptuvei gerai įkaisti. Dėkite cukinijų gabalėlius ir kepinkite apie 5-7 minutes, kaskart apversdami, arba tol, kol cukinijos suminkštės ir gražiai apskrus.
- Sudėkite cukinijas atgal į tą patį dubenį. Suberkite mairūno lapelius, supilkite likusį aliejų, supilkite actą ir balzamiko actą. Viską sumaišykite ir palikite pasimarinuoti mažiausiai 5-10 minutes (galima ir ilgiau). Prieš patiekiant paragaukite, ar netrūksta saldumo, sūrumo, rūgštumo, atitinkamai pareguliuokite skonį. Cukinijos turi turėti gana išraiškingą skonį, kadangi kiti ingredientai labai švelnūs.
- Į nedidelę lėkštę įdėkite stracciatella. Paskirstykite po lėkštės dugną. Ant viršaus sudėkite marinuotas cukinijas, pabarstykite graikiniais riešutais ir mėtų lapeliais, pašlakstykite marinatu, kuris liko dubenyje, kuriame marinavosi cukinijos. Jei pageidaujate, galite pašlakstyti papildomai alyvuogių aliejumi.
Pastabos
*stracciatella yra itaiškas tirštas grietinėlės skonio sūris (tai, kas yra burrata sūrio viduje). Jei viso nusipirkto nesunaudosite, tikrai pritaikysite šį sūrį pastos patiekalams
**jei grilio neturite, apkepinkite cukinijas grilio keptuvėje
Recepto šalitinis - Julia Busuttil Nishimura "A Year of Simple Family Food"