Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Kukuliukams
- 280 g kale lapų (be kotelių, tik žalioji dalis, labai smulkiai susmulkinta peiliu)
- 1 indelis konservuotų pupelių cennellini (400g), perplautų ir nusausintų
- 1 šaukštas nutarkuotos citrinos žievelės
- 360 g rikotos (galima būtų keisti varške ir dalimi feta sūrio)
- 1 kiaušinis
- 180 g migdolų miltų (susmulkintų migdolų)
- 40 g tarkuoto parmezano (plius dar šiek tiek pabarstyti patiekiant)
- druskos, juodųjų pipirų
Pomidorų padažui
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 12 šalavijo lapų
- 4 česnako skiltelės (plonai supjaustytos)
- 2 indeliai konservuotų pomidorų savo sultyse (susmulkintų), indeliai po 400g
- 125 ml sultinio (arba vandens)
Ingredientai
Kukuliukams
Pomidorų padažui
|
|
Procesas
- Susmulkintus kale lapelius sudėkite į dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite pastovėti 3 minutes, tada nupilkite vandenį, šiek tiek atvėsinkite, ir nuspauskite kuo daugiau skysčio. Galiausiai suberkite kale lapus ant popierinio rankšluosčio skiautės ir nusausinkite.
- Dubenyje šakute lengvai patrinkite pupeles, suberkite citrinų žieveles, rikotą, įmuškite kiaušinį, suberkite migdolų miltus, parmezaną, nusausintus kale lapus, įberkite druskos ir pipirų ir viską sumaišykite. Suformuokite iš šios masės 16 kukuliukų, sudėkite juos kol kas ant kepimo skardos ar kokio kito laikino paviršiaus.
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Didelėje keptuvėje, kurią galėsite vėliau įdėti į orkaitė (maniškė špižinė, 30cm skersmens) įkaitinkite aliejų, sudėkite šalavijus ir česnakus, pusę minutės pakaitinkite, tik kol šalavijai apskrus, tada supilkite pomidorus bei sultinį, įberkite pipirų ir druskos. Viską sumaišykite ir palikite virti ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.
- Sudėkite į keptuvę kukuliukus ir pašaukite keptuvę į orkaitę. Kepkite apie 20-25 minutes, arba kol kukuliukai gražiai apskrus ir bus iškepę. Patiekiant pabarstykite dar trupučiu tarkuoto parmezano. Skanu su pasta arba prancūziško batono riekele.
Pastabos