Print Recipe
Vištienos blauzdelės garstyčių, grietinės ir vyno padaže
Vienos keptuvės patiekalas, gaminamas orkaitėje
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190C. Į orkaitėje kepti skirtą indą sudėkite vištienos blauzdeles odelėmis į viršų taip, kad jos užpildytų visą indo plotą, neliktų daug vietos aplink (aš naudojau špižinę keptuvę). Mažame indelyje sumaišykite garstyčias su aliejumi ir šia mase aptepkite kiekvieną blauzdelę bei pabarstykite pipirais (druskos dėti jau nereikia, pakaks sūrumo tiek, kiek yra garstyčiose). Grietinę sumaišykite su česnakais ir šaukštais sudėkite šį mišinį ant vištienos (nesistenkite kaip nors gražiai ar tolygiai, nes visvien grietinė ištirps kepant). Baltą vyną sumaišykite su cukrumi ir apie 100ml supilkite į tarpus tarp vištienos. Pašaukite į orkaitę (niekuo uždengti nereikia).
  2. Po 20 minučių supilkite į kepimo indą likusį vyną ir kepkite dar 20 minučių, arba kol odelės bus gerai apskrudę ir mėsa minkšta. Išimkite vištienos gabalėlius į serviravimo indą, uždenkite jį aliuminio folija, kad mėsa neatšaltų. Skystį, kuris liko kepimo inde, supilkite į nedidelį puodą ir užkaiskite. Pavirinkite apie 2-3 minutes, arba kol jis pradės tirštėti. Suberkite petražoles, įspauskite truputį citrinos sulčių, sudėkite sviestą ir nuolat maišykite, kol sviestas ištirps. Paragaukite, ar padažui netrūksta druskos, pipirų, saldumo. Padažą supilkite ant vištienos gabalėlių ir patiekite.
Pastabos
Recepto šaltinis Diana Henry, From the Oven to the Table (mano pakoreguotas)

Komentarų apie "Vištienos blauzdelės garstyčių, grietinės ir vyno padaže": 4

  1. Nida:

    Viktorija, gautis tai tikrai gausis, nes čia nėra ką sugadinti vyną pakeičiant sultiniu 🙂 Žinoma, skonio tikrai neturėsit tokio, kaip su vynu, bet nesakau, kad be vyno bus neskanu!

  2. Viktorija:

    Laba diena, o jeigu be alkoholio? Kažin kaip gautųsi vyną pakeitus paprasčiausiu sultiniu? Mat maži vaikai valgys, tad norisi vyną palikti vėlesniems laikams.

  3. Nida:

    Egle, aš daryčiau taip: cukrų pasilikčiau pačiai pabaigai ir žiūrėčiau pagal skonį. Aš asmeniškai cukraus truputį dedu visada ir visur, nes jis subalansuoja skonį (kaip ir druskos, net ir pačiuose saldžiausiuose desertuose jos truputėlį reikia)

  4. Eglė:

    Sveiki, su vynu išeina puikiai, bet noriu ir su vermutu mėgint. Tiktų „Martini extra dry“? Jei taip, ar su cukrum irgi maišyt?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.