Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 10 kiaušinių (kietai virtų)
- 2 svogūnai (smulkiai supjaustyti)
- 2 šaukštai aliejaus kepti
- 150 g sutarkuoto sūrio (pvz., kietos mocarelos)
- 150 g graikiško jogurto (arba neriebios grietinės)
- 2 šaukštai majonezo
- 2 šaukšteliai garstyčių
- 1 stiklinė džiūvėsių
- ½ šaukštelio ciberžolės
- 4 šaukštai žalių svogūno laiškų supjaustytų
- 2 kiaušiniai (nevirti), tryniai ir baltymai atskirai
- 1 šaukštas sviesto
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Virtus kiaušinius sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus apkepinkite nedidelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jie taps permatomi ir minkšti (neapskrudinkite). Atvėsinkite ir sudėkite į dubenį kartu su sutarkuotais kiaušiniais. Ten pat sudėkite tarkuotą sūrį, jogurtą, majonezą, garstyčias, džiūvėsius, ciberžolę, žalius svogūno laiškus bei nevirtų kiaušinių trynius, viską išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę. Įberkite pipirų ir truputį druskos (druskos kiekis priklausys nuo to, kokį sūrį dėjote į masę). Sudėkite viską į kepimo formą, ant viršaus uždėkite gabalėlius sviesto.
- Kepkite 45 minutes, arba kol gražiai aprskrus. Patiekite šiltą arba pilnai atvėsusį, su krienais, krienais ir majonezu, arba kitokiu mėgstamu padažu.
Pastabos