Print Recipe
Virtų kiaušinių apkepas
Po Velykų liko daug primargintų virtų kiaušinių? Sunaudokite juos šiam apkepui, kuris tiks valgyti šiltas, šaltas, įsidėti į darbą ar mokyklą, ar pasiimti į pikniką. Jei tiek daug virtų kiaušinių neturite, dalinkite kiekius pusiau ir kepkite pusę porcijos
Kiaušiniu apkepas
Porcijos
asm
Ingredientai
Porcijos
asm
Ingredientai
Kiaušiniu apkepas
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kekso kepimo formą išklokite pergamentiniu popieriumi.
  2. Virtus kiaušinius sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus apkepinkite nedidelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol jie taps permatomi ir minkšti (neapskrudinkite). Atvėsinkite ir sudėkite į dubenį kartu su sutarkuotais kiaušiniais. Ten pat sudėkite tarkuotą sūrį, jogurtą, majonezą, garstyčias, džiūvėsius, ciberžolę, žalius svogūno laiškus bei nevirtų kiaušinių trynius, viską išmaišykite. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į masę. Įberkite pipirų ir truputį druskos (druskos kiekis priklausys nuo to, kokį sūrį dėjote į masę). Sudėkite viską į kepimo formą, ant viršaus uždėkite gabalėlius sviesto.
  3. Kepkite 45 minutes, arba kol gražiai aprskrus. Patiekite šiltą arba pilnai atvėsusį, su krienais, krienais ir majonezu, arba kitokiu mėgstamu padažu.
Pastabos
Recepto šaltinis (lengvai pakoreguotas) - Kwestia smaku

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.