Galette su nektarinais, slyvomis ir migdolais

Galette su nektarinais ir slyvomis

Galette yra vienas paprasčiausių kepinių, kuriam nereikia net specialaus kepimo indo. Kuo ji kreivesnė, tuo gražiau ir natūraliau. Vaisius įdarui galite pasirinkti pagal sezoną arba tai, ką turite – pavasarį tiks rabarbarai, vasarą – abrikosai ar braškės, o rudenį – figos, obuoliai. Skaniausia patiekti su plakta grietinėle arba ledais

Tandūri stiliaus kalafijoras

Indian cauliflower dish with rice and chutney

    Print Recipe Tandūri stiliaus kalafijoras Indiškas vegetariškas nesudėtingas patiekalas su šildančių prieskonių puokšte. Course Main Dish Virtuvė Indijos Raktažodis kalafioras Laikas 30 min Porcijos porc Ingredientai 1 kalafijoras Tandoori marinatui 3 šaukštai graikiško jogurto1,5 šaukštelio čili (naudojau Kašmyro čili, jis švelnesnis) – dėkite pagal skonį1 šaukštelis imbiero šaknies (sutarkuotos)1 šaukštelis česnakų (sutrintų presu […]

Baklažanų ir lęšių užkandis

    Print Recipe Baklažanų ir lęšių užkandis Artimųjų Rytų skonių harmonija didelėje užkandžių lėkštėje. Šį užkandį galite pasigaminti prieš kelias dienas iki patiekimo iki tos vietos, kur uždedamas jogurtas. Course Užkandžiai Virtuvė Artimųjų Rytų Porcijos asm Ingredientai 6 baklažanai (apie 1-1,1kg)300 g cherry pomidorų160 g Puy lęšių (kiekis nurodytas nevirtų, tačiau galite naudoti ir […]

Burokėlių salotos pagal Ottolenghi

burokeliu salotos baltoje leksteje

Šios salotos yra visiškas gėris, ir aš tikrai jums iš visos širdies rekomenduoju jas pasigaminti. Tiesa, prireiks vieno neįprasto ingrediento – sūdytų (marinuotų) citrinų. Lietuvoje jų pirkti nemačiau…. Bet gal jau atsirado??
Jei tik galite, nusipirkite ekologiškų citrinų ir pasigaminkite šių marinuotų citrinų stiklainėlį patys. Jos gali stovėti ilgai, o panaudosite jas tikrai daugelyje Artimųjų Rytų patiekalų. Patys nustebsite, kokie nauji horizontai jums atsivers tų citrinų įdėjus į patiekalus…