Print Recipe
Farširuoti kiaušiniai su migdolais užkepti lukštuose
Puikus būdas po Velykų sunaudoti nesuvalgytus margučius.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis kiaušiniai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 10 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Procesas
  1. Kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus česnakus, petražoles, supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės, ir išlygindami puselės viršų. Nedidelėje lėkštėje išberkite migdolų plokšteles ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad kuo daugiau migdolų priliptų.
  3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol migdolai apskrus, ir visas kiaušinio įdaras sušils. Iškart ir patiekite.
Pastabos

Jei šiam patiekalui naudosite margučius, įsitikinkite, kad jie dažyti natūraliais dažais. 

Straipsnis paskelbtas Be kategorijos. Nuoroda įstraipsnį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *