Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 6 kiaušiniai kietai virti
- 2 skiltelės česnako susmulkintos
- 2-3 šaukštai petražolių susmulkintų
- 2 šaukštai grietinėlės 36% riebumo
- 50 g sūrio fermentinio, sutarkuoto
- druskos
- pipirų
- 3-4 šaukštai migdolų pjaustytų plokštelėmis
- 2 šaukštai sviesto
Ingredientai
|
|
Procesas
- Kiaušinius atsargiai (geriausia dantytu peiliu) išilgai perpjaukite pusiau. Pjaukite labai lėtai ir nespaudžiant, kad nesutrupėtų lukštas. Atsargiai šaukšteliu išskobkite kiaušinio trynį ir baltymą, sudėkite į nedidelį dubenėlį. Šakute sutrinkite kiaušinių trynius ir baltymus, kol jie virs smulkiais trupinėliais. Suberkite susmulkintus česnakus, petražoles, supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą fermentinį sūrį, ir viską gerai išmaišykite. Masę pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
- Šiuo įdaru užpildykite visas išskobtas kiaušinių lukštų puseles, kaskart švelniai paspausdami, kad užsipildytų visos ertmės, ir išlygindami puselės viršų. Nedidelėje lėkštėje išberkite migdolų plokšteles ir į juos įspauskite kiekvieno farširuoto kiaušinio įdarą, kad kuo daugiau migdolų priliptų.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Dėkite kiaušinių puseles įdaru į apačią ir kepkite, kol migdolai apskrus, ir visas kiaušinio įdaras sušils. Iškart ir patiekite.
Pastabos
Jei šiam patiekalui naudosite margučius, įsitikinkite, kad jie dažyti natūraliais dažais.