Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 240 g pilno grūdo speltų miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- ½ šaukštelio malto cinamono
- 1 šaukštelis druskos dribsnių
- 3 kiaušiniai (dideli)
- 60 ml klevų sirupo
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 125 ml Alyvuogių aliejaus
- 1 apelsinas didelis (nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys)
- 1 obuolys (sutarkuotas burokine tarka)
- 80 g moliūgo sėklų (plius dar 2 šaukštai pabarstyti)
- 1 stiklinė aviečių (tiks šaldytos)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C (jei naudojate apipūtimo funkciją - pakaks 140C). Pasiruoškite keksiukų kepimo formą, į angas įdėkite popierinius sijonėlius.
- Dubenyje gerai sumaišykite birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius su klevų sirupu, vanile, aliejumi, sultimis ir tarkuotais obuoliais. Tada suberkite sausų ingredientų mišinį ir išsukite tešlą. Įmaiįžšykite moliūgo sėklas ir avietes (atidėkite 12 aviečių į šalį)
- Padalinkite tešlą į paruoštos keksiukų kepimo formelės angas. Ant viršaus uždėkite ir lengvai paspauskite po avietę, pabarstykite trupučiu moliūgo sėklų. Kepkite apie 35 min, arba kol įsmeigę medinį pagaliuką jį ištrauksite sausą. Keksiukai skaniausi dar šilti, arba kambario temperatūros.
Pastabos