Ne tik pyragams ir kompotams – rabarbarai kuo puikiausiai tinka aromatingam čatniui! Gabalėlis sūrio, šviežia bagetė, taurė vyno – ir jūsų užkandžių stalas paruoštas!
Be kategorijos
Obuolių pyragas su imbieru ir trupiniais
Nepaprastai skanus pyragas, kuriame vaisių daugiau nei tešlos. Trupiniai yra visiškas TOP’as, mielai tokiais barstysiu visus kitus pyragus ir desertus 🙂
Galette yra vienas paprasčiausių kepinių, kuriam nereikia net specialaus kepimo indo. Kuo ji kreivesnė, tuo gražiau ir natūraliau. Vaisius įdarui galite pasirinkti pagal sezoną arba tai, ką turite – pavasarį tiks rabarbarai, vasarą – abrikosai ar braškės, o rudenį – figos, obuoliai. Skaniausia patiekti su plakta grietinėle arba ledais
Turtinga antioksidantais kakava, sumaišyta su bananais ir traškiais neskrudintais grikiais, riešutais ir sėklomis – ar gali būti geresnis pasirinkimas pusryčiams?
Australijos skoniai – riešutai ir džiovinti tropiniai vaisiai
Nepamainomi, iš mados neišeinantys avižinių dribsnių sausainiai. Traškūs ir aromatingi.
Be proto skanus pyragas, kuriame nedaug tešlos, nedaug saldumo ir riebalų, bet labai daug obuolių ir skonio.
Labai nesudėtingai pagaminamas šventinis tortas su švelniais airiškais Guinness alaus ir Baileys likerio aromatais. Aš kepiau torčiuką 10cm skersmens formelėse, todėl man prireikė daugiau kremo. Jei kepsite biskvitus 20cm skersmens formoje, jums turėtų pakakti pusės kiekio kremo, tačiau dvibubo kiekio šokolado ganašo.
Ši duona nedaug ką bendro turi su tradicine duona, taip ji tik vadinasi:) Kepiniui naudokite kuo labiau pernokusius, patamsėjusius bananus, tokie saldesni ir minkštesni. Kuo labiau pernokę bananai, tuo mažiau cukraus prireiks. Tačiau jei jūsų bananai nepakankamai pernokę, cukraus kiekį galite ir šiek tiek padidinti. Ši tešlos porcija skirta nedideliam bananų duonos kepaliukui