Print Recipe
Cukinijų ir špinatų papločiai
Minkštas, bet traškus didelis paplotis kupinas geriausių sudedamųjų dalių.
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis cukinijos
Pasiruošimas 15 min
Laikas 40 min
Pasyvus laikas 30 min
Porcijos
vnt
Ingredientai
Procesas
  1. Sutarkuotas cukinijas nuspauskite, pašalindami skysčio perteklių, tada išberkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite.
  2. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite ir palikite pastovėti (pabrinkti) apie 20-30 minučių
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, įdėkite apie ½ stiklinės cukinijų masės, išlyginkite, suformuokite didelį paplotėlį (apie 15-18cm skersmens) ir kepkite kiekvieną pusę apie 6-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol labai gražiai apskrus (pasistenkite netrumpinti kepimo laiko, jei norite, kad paplotėliai būtų traškūs). Iškepusį paplotėlį išimkite ir dėkite ant pergamentinio popieriaus. Taip iškeptus paplotėlius galite laikyti įvyniotus į maistinę plėvelę ar kitaip uždengtus šaldytuve. Prieš valgant trumpai pašildykite juos orkaitėje.
  4. Patiekite su norimais priedais – šonine, salotomis, avokadais, rūkyta ar sūdyta žuvimi...
Pastabos

Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *