Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 40 min |
Pasyvus laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 750 g cukinijų sutarkuotų (apie 4 cukinijos)
- 60 g špinatų lapų susmulkintų (1 stiklinė)
- ½ stiklinės mėtų lapelių susmulkintų
- 5 kiaušiniai
- 90 g migdolų miltų (¾ stiklinės) galite pakeisti paprastais miltais
- 40 g kietojo sūrio sutarkuoto (½ stiklinės)
- 50 g chia sėklų (¼ stiklinės)
- druskos
- juodųjų pipirų
- aliejaus kepimui
Ingredientai
|
|
Procesas
- Sutarkuotas cukinijas nuspauskite, pašalindami skysčio perteklių, tada išberkite ant popierinio rankšluosčio ir gerai nusausinkite.
- Visus ingredientus sudėkite į dubenį, sumaišykite ir palikite pastovėti (pabrinkti) apie 20-30 minučių
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, įdėkite apie ½ stiklinės cukinijų masės, išlyginkite, suformuokite didelį paplotėlį (apie 15-18cm skersmens) ir kepkite kiekvieną pusę apie 6-8 minutes ant vidutinės ugnies, kol labai gražiai apskrus (pasistenkite netrumpinti kepimo laiko, jei norite, kad paplotėliai būtų traškūs). Iškepusį paplotėlį išimkite ir dėkite ant pergamentinio popieriaus. Taip iškeptus paplotėlius galite laikyti įvyniotus į maistinę plėvelę ar kitaip uždengtus šaldytuve. Prieš valgant trumpai pašildykite juos orkaitėje.
- Patiekite su norimais priedais – šonine, salotomis, avokadais, rūkyta ar sūdyta žuvimi...
Pastabos
Recepto šaltinis - Donna Hay, Weeklight