Šventiškas patiekalas, sukurtas Anglijos karalienės Elžbietos karūnavimo proga 1953 metais. Receptas labai lengvai paruošiamas ir skirtas pamaitinti miniai
Gaivus, greitam naudojimui skirtas rabarbarų ir chia džemas su vanile
Australijos skoniai – riešutai ir džiovinti tropiniai vaisiai
Išraiškingo skonio saldžiarūgštis marmeladas, labai švelniai žnaibantis liežuvį. Nuostabus pagardas ir labai tinka dovanoti. Jei užderėjo daug rabarbarų, primygtinai rekomenduoju pasigaminti!
Peperonata – saldžiarūgštis itin subalansuoto skonio pagardas su paprikomis ir pomidorais. Jį patiekti siūlay su cannellini pupelių koše, tačiau peperonata tiks ir su dešrelėmis, vištiena ar žuvimi. Peperonatą galima ir užšaldyti
Torta Pasqualina – ikoniškas Ligurijos regiono Velykų pyragas, kepamas su šviežiais mangoldais (arba špinatais), rikota (Lietuvoje drąsiai keiskite rikotą varške) ir kiaušiniais.
Sotūs blyneliai, kuriuos išsikepsite be kiaušinių ir laktozės. Tačiau augalinį pieną galite keisti tradiciniu karvės, o patiekti su jogurtu.
Trikampiai skrebučiai pagaminti iš avinžirnių miltų – puiki alternatyva duonai.
Saldžiai rūgštus baklažanų ir pomidorų troškinys – nuostabus patiekalas vegetarams arba garnyras prie mėsos bei žuvies.
Žuvis Meksikos virtuvėje daug rečiau sutinkama nei mėsa, tad jei norisi pasimėgauti kiek lengvesniu maistu, siūlau pasigaminti šių žuvies takų. Aš gaminau tuną, tačiau tiks ir menkė, ir kitokia žuvis, kokią turite