Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Troškintai vištienai
- 4 vištienos krūtinėlės (vienpusės, mažos - 1 krūtinėlė žmogui)
- 1 svogūnas (supjaustytas stambiais gabaliukais)
- ½ citrinos (supjaustytos į 4 dalis)
- 1 stiklinė balto vyno
- vandens
- 2 lauro lapai
- 6 čiobrelių šakelės
- sauja petražolių
- druskos, pipirų
Majonezo padažui
- 2 šaukštai aliejaus
- 1 svogūnas (supjaustytas plunksnelėmis)
- 1 šaukštas kari prieskonių mišinio
- 1 šaukštas raudonųjų serbentų džemo (jei neturite, pakeiskite abrikosų džemu)
- 8 šaukštai majonezo (naminio arba labai gero kokybiško pirkto)
- 1 šaukštas abrikosų džemo (galite pakeisti mangų čatniu)
- 2 šaukštai plaktos grietinėlės
Ingredientai
Troškintai vištienai
Majonezo padažui
|
|
Procesas
- Pirmiausia išvirkite vištienos krūtinėles. Į puodą sudėkite krūtinėles, svogūnus ir citrinos gabalėlius, supilkite baltą vyną ir tiek vandens, kad krūtinėlės būtų pilnai panirę skystyje. Sudėkite prieskonius - lauro lapus, čiobrelius, petražoles, įberkite druskos ir pipirų. Užkaiskite puodą, lėtai užvirkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite krūtinėles, kol mėsa taps balta (prapjaukit patikrinti), pilnai išvirusi. Nuimkite puodą nuo kaitros ir palikite krūtinėles atvėsti skystyje, kuriame jos virė. Išvirti krūtinėles galite likus 1-2 dienoms iki patiekimo - laikykite jas sultinyje.
- Vidutinio dydžio keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus, tik kol jie taps minkšti ir skaidrūs. Neleiskite svogūnams apskrusti, antraip jie įgaus kartumo. Bebaigiant svogūnams kepti įmaišykite kario prieskonius, pakepinkite apie minutę, kad prieskoniai atsiskleistų, tada įmaišykite raudonųjų serbentų uogienę ir dar pakepinkite, kol uogienė suskystės. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Į dubenį sudėkite majonezą. Keptų svogūnų masę supilkite į sietelį, išgramdykite viską, kas liko keptuvėje, ir patrindami mediniu šaukštu nukoškite aromatingą skystį į dubenį su majonezu. Sumaišykite - majonezas taps gelsvas ir aromatingas. Įmaišykite abrikosų džemą ir plaktą grietinėlę, paragaukite, ar netrūksta druskos, saldumo. Majonezo padažas turėtų būti ganėtinai saldus su švelnia rūgštele. Jo konsistencija - į skystesnę pusę (žr. nuotraukoje) - jei jūsų padažas gavosi pernelyg tirštas (kaip grietinė ar majonezas), praskieskite jį trupučiu verdančio vandens (ir nepamirškite po to patikrinti skonio)
- Prieš pat patiekiant išimkite vištieną iš sultinio ir rankomis suplėšykite ją pailgomis juostelėmis arba supjaustykite peiliu norimo dydžio gabalėliais (kad juos būtų pagogu svečiams įsidėti iš bendros lėkštės ir valgyti šakute). Sudėliokite vištieną į serviravimo lėkštę ir ant viršaus užpilkite majonezo padažą. Galite pabarstyti kajeno pipirais arba pakepintais migdolų riešutais, papuošti žalumynais. Patiekite su ryžių salotomis arba paskrudinta balta duona bei žaliomis daržo salotomis.