Print Recipe
Rabarbarų marmaladas su imbierais ir čili
Išraiškingo skonio saldžiarūgštis marmeladas, labai švelniai žnaibantis liežuvį. Nuostabus pagardas ir labai tinka dovanoti. Jei užderėjo daug rabarbarų, primygtinai rekomenduoju pasigaminti!
Rabarbaru, čili ir imbiero marmaladas
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
indeliai
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 30 min
Porcijos
indeliai
Ingredientai
Rabarbaru, čili ir imbiero marmaladas
Procesas
  1. Visus ingredientus sudėkite į didelį puodą storu dugnu ir užkaiskite. Virinkite ant vidutinės ugnies, kartkartėmis pamaišydami, kol masė sutirštės iki marmelado konsistencijos. Lengviausia nustatyti, kada marmeladas išviręs - matuoti temperatūrą su specialiu saldainiams skirtu termometru. Marmeladas būna paruoštas kai jo temperatūra pasiekia 105C. Kitas būdas - įdėti iš anksto į šaldytuvą keletą mažų lėkštelių. Norint patikrinti kokia yra marmelado tekstūra, įdėkite pusę šaukštelio karšto marmelado į šaltą lėkštelę, ir kai jis pravės, pabraukite pirštu. Jei tirštumas toks, kad lieka švari žymė pabraukus (o ne marmeladas suteka atgal) - konsistencija tinkama. Supilstykite marmeladą į iškaitintus stiklainėlius ir stipriai užsukę dangtelius apverskite aukštyn kojomis ir palaukite, kol visiškai atauš. Tada užklikuokite etiketes ir padėkite į sandėliuką ar spintelę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *