Pasiruošimas | 5 min |
Laikas | 20 min |
Pasyvus laikas | 2 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 75 g avinžirnių miltų
- 250 ml vandnens
- ½ šaukšto smulkintų šviežių petražolių
- augalinio aliejaus (kepti)
- druskos
Ingredientai
|
|
Procesas
- Mažytę kvardatinę skardelę išklokite kepimo popieriumi ir tą popierių patepkite aliejumi. Avinžirnių miltus persijokite, kad neliktų jokių gumulėlių. Supilkite vandenį į nedidelį puodą ir suberkite avinžirnių miltus. Šluotele suplakite iki vientisos konsistencijos. Užkaiskite puodą ant silpnos ugnies ir kaitinkite vis maišydami. Masė pradės gana greitai tirštėti. Maišykite pradžioje šluotele, vėliau - mediniu šaukštu arba silikono mentele. Kaitinkite maišydami apie 10-15 minučių, arba kol masė sutirštės tiek, kad lengvai atlips nuo puodo kraštų. Įmaišykite apie trečdalį šaukštelio druskos ir suberkite petražoles, viską gerai išsukite.
- Nedelsdami (vėstant avinžirnių masė ims greitai kietėti ir bus neįmanoma su ja nieko padaryti) iškrėskite masę į paruoštą kepimo skardelę ir aliejumi patepta mentele išlyginkite paviršių. Kad būtų paviršius dar lygesnis, galite uždengti viską pergamentiniu popieriumi ir pakočioti stiklainėliu ar stikline. Idealu, jei masės storis bus nuo pusės iki vieno cm. Skardelę su avinžirnių koše visiškai atvėsinkite, tada padėkite į šaldytuvą apie 2 valandom (galite ir per naktį ar dar ilgiau), kad visiškai sustingtų.
- Kai būsite pasiruošę patiekti, įkaitnkite keptuvėje aliejaus tiek, kad siektų apie 1cm kraštuose. Sustingusią avinžirnių masę supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais (trikampiais, lazdelėmis ar kt) ir apskrudinkite iš abiejų pusių apie 4-5 minutes, kol paruduos ir taps traškūs. Išgriebkite iš keptuvės ir sudėkite į virtuviniu popieriumi išklotą lėkštę, iškart, kol skrebučiai karšti, pabarstykite trupučiu druskos dribsnių. Patiekite iškart, kol karšti.
Pastabos