Print Recipe
Fish tacos (takai su žuvimi)
Žuvis Meksikos virtuvėje daug rečiau sutinkama nei mėsa, tad jei norisi pasimėgauti kiek lengvesniu maistu, siūlau pasigaminti šių žuvies takų. Aš gaminau tuną, tačiau tiks ir menkė, ir kitokia žuvis, kokią turite
Virtuvė Meksikos
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskonių mišinys
Priedai
Pomidorų salsa
Virtuvė Meksikos
Raktažodis žuvis
Pasiruošimas 20 min
Laikas 10 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Prieskonių mišinys
Priedai
Pomidorų salsa
Procesas
  1. Žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite iš abiejų pusių druska. Sumaišykite prieskonių mišinį ir šiuo mišiniu padenkite žuvies kepsnius iš visų pusių. Palikite pasimarinuoti apie 5-10 minučių. Įkaitinkite keptuvėje šlaką aliejaus, apkepinkite kepsnius iš abiejų pusių maždaug po 2-3 minutes (priklausomai nuo kepsnio storio), išimkite iš keptuvės ir leiskite pailsėti apie 2 minutes. Supjaustykite juostelėmis. Jei kepsite ne tuną, o kitokią žuvį, galite į prieskonių mišinį įmaišyti dar ir šaukštą miltų. Žuvį patarčiau supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kiekvieną gabalėlį apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje prieš kepant.
  2. Raudonųjų kopūstų salotas paruoškite smulkiai supjaustytus kopūstus sumaišydami su majonezu, įspauskite laimo sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
  3. Patiekite pašildytas tortilijas su visais priedais, kad kiekvienas galėtų sau susikonstruoti mėgiamą žuvies ir priedų kombinaciją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *