Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 tuno kepsniai (apie 400g)
- druskos
- aliejaus
Prieskonių mišinys
- 1 šaukštelis rūkytos paprikos
- 1 šaukštelis kumino
- 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių
- ½ šaukštelio kajeno pipirų
- ½ šaukštelio džiovintų česnakų
Priedai
- Tortilijos (pašildytos keptuvėje arba orkaitėje)
- Guakamole
- Raudonųjų kopūstų salotos
- Paskrudinti kukurūzai
- raudonieji svogūnai supjaustyti plunksnelėmis
Pomidorų salsa
- 10 vyšninių pomidorų (smulkiai supjaustytų)
- ¼ baltojo svogūno (smulkiai supjaustyto)
- 1 jelapeno pipiras (smulkiai supjaustytas)
- 1 česnako skiltelė (smulkiai supjaustyta)
- 1 laimo sultys
- druskos
- Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
Prieskonių mišinys
Priedai
Pomidorų salsa
|
|
Procesas
- Žuvį nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, pabarstykite iš abiejų pusių druska. Sumaišykite prieskonių mišinį ir šiuo mišiniu padenkite žuvies kepsnius iš visų pusių. Palikite pasimarinuoti apie 5-10 minučių. Įkaitinkite keptuvėje šlaką aliejaus, apkepinkite kepsnius iš abiejų pusių maždaug po 2-3 minutes (priklausomai nuo kepsnio storio), išimkite iš keptuvės ir leiskite pailsėti apie 2 minutes. Supjaustykite juostelėmis. Jei kepsite ne tuną, o kitokią žuvį, galite į prieskonių mišinį įmaišyti dar ir šaukštą miltų. Žuvį patarčiau supjaustyti nedideliais gabalėliais ir kiekvieną gabalėlį apvolioti miltų ir prieskonių mišinyje prieš kepant.
- Raudonųjų kopūstų salotas paruoškite smulkiai supjaustytus kopūstus sumaišydami su majonezu, įspauskite laimo sulčių, įberkite druskos ir pipirų.
- Patiekite pašildytas tortilijas su visais priedais, kad kiekvienas galėtų sau susikonstruoti mėgiamą žuvies ir priedų kombinaciją.