
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
Blyneliams
- 150 g viso grūdo speltų miltų
- 4 šaukšteliai kepimo miltelių
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- žiupsnis druskos
- 310 ml Augalinio pieno (migdolų, avižų, kokosų... arba naudokite tradicinį karvės)
- 95 g žemės riešutų sviesto (labiausiai tiks traškus, su riešutų gabaliukais) be cukraus
- 4 šaukšteliai kokosų aliejaus (plius dar apie 2 šaukštai kepti)
- 1 šaukštelis vanilės pastos
Patiekimui
- rabarbarų chia džemo
- kokosų jogurto (arba plaktos grietinėlės, arba graikiško jogurto)
- klevų sirupo
- šviežių vaisių arba uogų (labai tinka bananai!)
- pakepintų žemės riešutų
Ingredientai
Blyneliams
Patiekimui
|
![]() |
Procesas
- Dubenyje sumaišykite birius ingredientus: miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Kitame dubenėlyje sumaišykite pieną, riešutų sviestą, kokosų aliejų ir vanilę. Supilkite šį mišinį į miltus ir šaukštu išsukite iki vientisos masės.
- Kepkite keptuvėje su nepridegančia danga, keptuvę truputį patepę kokosų aliejumi. Šaukštu formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių po maždaug 1-1,5 minutės, arba kol gražiai apkeps. Patiekite šiltus, su priedais.
Pastabos