Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
stiklinės
|
Ingredientai
- 125 ml kokosų aliejaus
- 160 g medaus (skysto), galite pakeisti klevų ar agavų sirupu
- ½ šaukštelio druskos
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 140 g kokosų dribsnių (coconut flakes)
- 180 g migdolų dribsnių (flaked almonds)
- 150 g anakardžių riešutų (nekepintų) stambiai pasmulkintų
- 70 g makadamijų riešutų (nekepintų) stambiai pasmulkintų
- 75 g sezamų sėklų (nekepintų)
- 2,5 šaukšto linų sėmenų
- 2,5 šaukšto kanapių sėklų
- 2,5 šaukšto chia sėklų
- 50 g mangų (džiovintų), smulkiai supjaustytų
- 50 g papajų (džiovintų), smulkiai supjaustytų
- 50 g ananasų (džiovintų), smulkiai supjaustytų
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Mažame puode sumaišykite kokosų aliejų, medų, druską , vanilę. Užkaiskite ir plakite kaitindami, kol susimaišys.
- Dideliame dubenyje sumaišykite visus riešutus ir visas sėklas. Supilkite kokosų aliejų ir medaus mišinį ir gerai sumaišykite. Masę paskirstykite į dvi skardas, paskleiskite vienu sluoksniu, pašaukite kepti. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai apskrus. Nepamirškite vis pamaišyti ir sukeisti skardas vietomis, kad tolygiai skrustų. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol pilnai atvės (pradžioje atrodys, kad masė minkšta, tačiau jai atvės, sukietės). Galiausia įmaišykite susmulkintus mangus, papajas ir ananasus. Laikykite sandariai uždarytame inde spintelėje iki 3 savaičių.
Pastabos