Jei šiemet kepėte imbierinius sausainius, gal jų dar liko nuo švenčių? Siūlau pasigaminti desertą, kuris patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiems – ledų suvožtinius. Beje, man jie tokie skanūs, kad sausainių po švenčių specialiai šiam desertui kepu atskirą porciją, ir susišaldau tokius suvožtinius būsimiems pasmaguriavimams žiūrint televizorių:). 

Šiam desertui kuo puikiausiai tiks jūsų mėgstami pirktiniai ledai, tačiau ledus, savaime suprantama, galite pasidaryti ir patys. Tiesa, ledams pasigaminti namuose reikia ledų mašinos, kurią ne visi turi. Tačiau jei visgi šis prietaisas jūsų virtuvėje yra, pasisekė namiškiams:)

Šis desertas išties toks paprastas, kad net neverta jo rašyti recepto pavidalu. Pasidalinsiu tik keletu patarimų, kurie jums gali praversti.

  • Nors teoriškai galite naudoti bet kurią sausainių formą suvožtiniams ruošti (labai gražūs, pavyzdžiui, bus imbierinių žmogeliukų formos!), tačiau kuo sudėtingesnė bus sausainio forma, kuo daugiau jame kampų, tuo sudėtingiau bus išpjauti iš ledų taisyklingą formą:) Žvaigždės – gražu, bet darbo su jomis tikrai daug:) Jei norite pasilengvinti gyvenimą, kepkite tiesiog apvalius sausainėlius, išspausdami juos nedidele stiklinaite (arba sausainių formele).
  • Ledus pradžioje šiek tiek suminkštinkite, tada sudėkite į didelį plokščią indą tokio storumo sluoksniu, kokio norėsite tarp dviejų imbierinių sausainių. Labai gerai išlyginkite paviršių ir indą įdėkite į šaldiklį, kad pilnai sustingtų.
  • Kuo šilčiau bus jūsų virtuvėje, tuo sunkiaus seksis dirbti su ledų mase:) Ji tirps, indą su ledais dažnai reikės kišti atgal į šaldiklį, kad vėl sustingtų… Tad verčiau praverkite langus ir atvėsinkite patalpą, prieš imdamiesi formuoti suvožtinius.
  • Iš sušalusios ledų masės išpjaukite norimos formos „įdarą” ta pačia sausainių formele, kurią naudojote kepant sausainius. Kuo greičiau išpjautą ledų įdarą dėkite tarp dviejų sausainių ir suspauskite, apvalykite kraštus, ir iškart dėkite į šaldiklį.
  • Indą, kuriame laikysite šaldiklyje suvožtinius, išklokite pergamentiniu popieriumi, taip pat pergamentiniu popieriumi perklokite kiekvieną naują suvožtinių eilę. Nepamirškite pergamentiniu popieriumi uždenti viršutinės suvožtinių eilės, prieš uždengdami indą ir padėdami į šaldiklį: pergamentas neleis suvožtiniams sulipti, o taip pat pasidengti sniegu, ypač jei indą (ir šaldiklį) dažnai atidarinėsite).
Ledų suvožtiniai – labai paprastas bet skanus šventiško deserto receptas
Šiuos ledų suvožtinius galite užsišaldyti ir laikyti apie 2 mėnesius

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *