Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 400 ml vandens
- 1 svogūnas
- 400 g žalių žirnelių (šaldytų)
- druskos, pipirų
Plaktos grietinėlės ir krienų kremui
- 50 ml grietinėlės 36%
- 1 šaukštas krienų (tarkuota šviežia krieno šaknis, ne krienai iš indelio)
- druskos
Ingredientai
Plaktos grietinėlės ir krienų kremui
|
|
Procesas
- Užvirinkite puode vandenį kartu su supjaustytais svogūnais. Kai svogūnai bus minkšti (po 2-3 minučių) suberkite žirnelius. Pavirinkite vos 1-2 minutes, kad žirneliai išliktų skaisčiai žali. Supilkite viską į blenderį ir išplakite viską iki vientisos masės, kreminės konsistencijos. Įberkite druskos, pipirų, jei reikia - pašildykite (tik neužvirinkite).
- Grietinėlę suplakite iki standžių putų, įmaišykite krienus, įberkite truputį druskos. Šį mišinį galite pasiruošti iš anksto, laikykite šaltai.
- Patiekite nedideliuose puodeliuose. Pradžioje dėkite šaukštą plaktos grietinėlės su krienais, ir atsargiai (geriausia iš indo su piltuvėliu, pvz., termoso ar patogaus pilti puode) pilkite atsargiai sriubą - kremas iškils į paviršių ir pamažu tirps, paliestas karštos sriubos.