Print Recipe
Žalių žirnelių sriuba su plaktos grietinėlės ir krienų kremu
Course Sriubos
Virtuvė Skandinavijos
Raktažodis vegetariški
Porcijos
asm
Ingredientai
Plaktos grietinėlės ir krienų kremui
Course Sriubos
Virtuvė Skandinavijos
Raktažodis vegetariški
Porcijos
asm
Ingredientai
Plaktos grietinėlės ir krienų kremui
Procesas
  1. Užvirinkite puode vandenį kartu su supjaustytais svogūnais. Kai svogūnai bus minkšti (po 2-3 minučių) suberkite žirnelius. Pavirinkite vos 1-2 minutes, kad žirneliai išliktų skaisčiai žali. Supilkite viską į blenderį ir išplakite viską iki vientisos masės, kreminės konsistencijos. Įberkite druskos, pipirų, jei reikia - pašildykite (tik neužvirinkite).
  2. Grietinėlę suplakite iki standžių putų, įmaišykite krienus, įberkite truputį druskos. Šį mišinį galite pasiruošti iš anksto, laikykite šaltai.
  3. Patiekite nedideliuose puodeliuose. Pradžioje dėkite šaukštą plaktos grietinėlės su krienais, ir atsargiai (geriausia iš indo su piltuvėliu, pvz., termoso ar patogaus pilti puode) pilkite atsargiai sriubą - kremas iškils į paviršių ir pamažu tirps, paliestas karštos sriubos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *