Porcijos |
asm
|
Ingredientai
- 500 g veršienos maltos (tinka mentė)
- 200 ml grietinėlės 36%
- 4 kiaušinių tryniai
- 1 šaukštelis druskos
- baltųjų pipirų
- džiūvėsėlių (apvoliojimui)
- sviesto (kepimui)
Ingredientai
|
|
Procesas
- Maltą mėsą sumaišykite su grietinėle (kurią prieš tai galite išplakti iki lengvų putų - taip bus lengviau formuoti kotletus iš gana skystos masės), su kiaušinio tryniais ir druska bei pipirais. Šią masę įdėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Taip masė sukietės, bus lengviau su ja dirbti.
- Didelę keptuvę įkaitinkite ir joje ištirpinkite sviestą (sviesto turėtų būti daug, kad kepsniai beveik "virtų" svieste). Į didelę lėkštę suberkite džiūvėsius. Formuokite kepsnius šlapiomis rankomis, apvoliokite juos džiūvėsiuose, tada dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės-mažesnės ugnies, kol kepsniai apskrus, bet pernelyg nepatamsės. Patikrinkite ar kepsniai iškepę įsmeigdami medinį dantų krapštuką - jei iš kepsnio bėga skaidrios sultys, vadinasi jis iškepęs, jei tamsios - dar ne. Taip pat patikrinti ar kepsniai iškepę galite perpjovę vieną kepsnį pusiau.
- Jei jūs gaminate šiuos kepsnius didesniam kiekiui žmonių ir jie vienu metu visi netelpa į keptuvę (arba vakarienę ruošiate svečiams iš anksto), apkepinkite kepsnius svieste iš abiejų pusių trumpai, tada dėkite juos į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių 150C temperatūroje.
- Patiekite kepsnius su bulvių koše, pagardinta svietu, bei spanguokių arba bruknių uogiene.