Wallenbergo kepsniai
Minkštučiai maltos veršienos kepsniai pagal garsiausios Švedijos šeimos receptą. Beje, šiems kepsniams, sako, tiktų ir žvėriena (stirniena, elniena), mat mėsa gali būti labai neriebi, o sultingumas suteikiamas sumaišant ją su kiaušinio tryniais ir su grietinėle
Porcijos
4asm
Porcijos
4asm
Ingredientai
Procesas
  1. Maltą mėsą sumaišykite su grietinėle (kurią prieš tai galite išplakti iki lengvų putų – taip bus lengviau formuoti kotletus iš gana skystos masės), su kiaušinio tryniais ir druska bei pipirais. Šią masę įdėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui. Taip masė sukietės, bus lengviau su ja dirbti.
  2. Didelę keptuvę įkaitinkite ir joje ištirpinkite sviestą (sviesto turėtų būti daug, kad kepsniai beveik „virtų” svieste). Į didelę lėkštę suberkite džiūvėsius. Formuokite kepsnius šlapiomis rankomis, apvoliokite juos džiūvėsiuose, tada dėkite į keptuvę ir kepkite ant vidutinės-mažesnės ugnies, kol kepsniai apskrus, bet pernelyg nepatamsės. Patikrinkite ar kepsniai iškepę įsmeigdami medinį dantų krapštuką – jei iš kepsnio bėga skaidrios sultys, vadinasi jis iškepęs, jei tamsios – dar ne. Taip pat patikrinti ar kepsniai iškepę galite perpjovę vieną kepsnį pusiau.
  3. Jei jūs gaminate šiuos kepsnius didesniam kiekiui žmonių ir jie vienu metu visi netelpa į keptuvę (arba vakarienę ruošiate svečiams iš anksto), apkepinkite kepsnius svieste iš abiejų pusių trumpai, tada dėkite juos į skardą ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių 150C temperatūroje.
  4. Patiekite kepsnius su bulvių koše, pagardinta svietu, bei spanguokių arba bruknių uogiene.