Print Recipe
Vištienos sriuba su pankoliais ir ančiuvių sviesto skrebučiais
Labai nesudėtinga, bet prabangi, kvapni ir skani vištienos sriuba. Patiekta su paskrudintos bagetės riekele, užtepta ančiuvių sviestu.
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 10 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
Ančiuvių sviestui
Course Sriubos
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis vištiena
Pasiruošimas 10 min
Laikas 35 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
Ančiuvių sviestui
Procesas
  1. Pasigaminkite ančiuvių sviestą (galite iš anksto) - viską sublenderiuokite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį. Greičiausiai sviesto liks, tačiau jį panaudosite kitiems patiekalams (ar sumuštiniams) gardinti. Vegetariškai versijai vietoj ančiuvių naudokite miso pastą.
  2. Grūstuvėje sugrūskite šafranus kartu su cukrumir ir druska. Užpilkite viską ¼ stiklinės verdančio vandens ir palikite pabrinkti.
  3. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus ir pankolius kartu su 1 šaukšteliu druskos, kol šie suminkštės, bet neapskrus. Supilkite į puodą išbrinkusius šafranus ir visą skystį, supilkite sultinį, sudėkite vištienos blauzdelių mėsą, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 20 min, arba kol vištiena išvirs. Išgriebkite vištieną ir dviem šalutėm susmulkinkite, tada mėsą vėl sudėkite atgal į puodą. Suberkite žalias pupas (ar žirnelius, ar kitokias daržoves) ir kelias minutes pavirkite, tik kol pupos suminkštės. Patikrinkite ar netrūksta druskos.
  4. Patiekite sriubą pabarstę pankolių lapais, su paskrudinta batono riekele, užtepta ančiuvių sviestu.
Pastabos
Recepto šaltinis - žurnalas Cuisine, 2023 September

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *