Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Sriubai
- žiupsnis šafrano (šafranas - brangus prieskonis, todėl jei neturite jo, praleiskite)
- žiupsnis cukraus
- žiupsnis druskos
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas smulkiai supjaustytas
- 2 pankoliai plonai supjaustyti (pasilikite žalius lapelius dekoracijai)
- 1 šaukštelis druskos
- 1,5 litro vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
- 400 g vištienos blauzdelių mėsos
- 200 g šviežių pupelių (gali būti šaldytos) pakeiskit šaldytais žirneliais, edamame, šparagais ar kitomis sezoninėmis ar šaldytomisdaržovėmis
Patiekti
- bagetė (supjaustyta riekelėmis), paskrudinta
- ančiuvių sviestas (receptas žemiau)
Ančiuvių sviestui
- 8 ančiuviai
- 100 g sviesto (labai minkšto)
- 2 šaukšteliai pomidorų pastos
- žiupsnelis Alepo čili pipirų
Ingredientai
Sriubai
Patiekti
Ančiuvių sviestui
|
|
Procesas
- Pasigaminkite ančiuvių sviestą (galite iš anksto) - viską sublenderiuokite iki vientisos masės ir atidėkite į šalį. Greičiausiai sviesto liks, tačiau jį panaudosite kitiems patiekalams (ar sumuštiniams) gardinti. Vegetariškai versijai vietoj ančiuvių naudokite miso pastą.
- Grūstuvėje sugrūskite šafranus kartu su cukrumir ir druska. Užpilkite viską ¼ stiklinės verdančio vandens ir palikite pabrinkti.
- Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite svogūnus ir pankolius kartu su 1 šaukšteliu druskos, kol šie suminkštės, bet neapskrus. Supilkite į puodą išbrinkusius šafranus ir visą skystį, supilkite sultinį, sudėkite vištienos blauzdelių mėsą, užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies 20 min, arba kol vištiena išvirs. Išgriebkite vištieną ir dviem šalutėm susmulkinkite, tada mėsą vėl sudėkite atgal į puodą. Suberkite žalias pupas (ar žirnelius, ar kitokias daržoves) ir kelias minutes pavirkite, tik kol pupos suminkštės. Patikrinkite ar netrūksta druskos.
- Patiekite sriubą pabarstę pankolių lapais, su paskrudinta batono riekele, užtepta ančiuvių sviestu.
Pastabos