Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 60 min |
Porcijos |
|
Ingredientai
- 3 kiaušiniai
- 200 g cukraus
- 120 ml grietinėlės 36%
- 75 g sviesto
- 10 g aguonų
- 1 šaukštas citrinos žievelės nutarkuotos
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 1 šaukštas čiobrelių lapelių
- 170 g miltų
- 1+¼ šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnelis druskos
Citrinų glajui
- 100 g cukraus pudros
- 2 šaukštai citrinos sulčių
Ingredientai
Citrinų glajui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Keksui kepti skirtą formą išklokite pergamenitiniu popieriumi.
- Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri. Supilkite grietinėlę ir dar plakite intensyviai 2 minutes, kol masė dar šiek tiek sutirštės.
- Sviestą ištirpinkite mažame puode. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada sumaišykite su aguonomis, citrinos žievelėm, citrinos sultim ir čiobreliais.
- Sausus ingredientus (miltus, kepimo miltelius ir druską) sumaišykite tarpusavy ir suberkite į kiaušinių masę. Išmaišykite. Paskiausia supilkite atvėsusį sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite. Supilkite masę į paruoštą kepimo formą.
- Kepkite 50-60 min., arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite sausą. Išimkite keksą iš orkaitės ir dar karštą palaistykite citrinų glajumi*, leiskite pilnai atvėsti ir glajui sukieti.
Pastabos
*Citrinų glajui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy, kol gausite tirštą tyrelę.
Recepto šaltinis - Every Cake You Bake.