Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
vnt
|
- 400 gramų avinžirnių išvirtų arba konservuotų (jei konservuoti - nusausinkite ir praskalaukite)
- 1 svogūnas supjaustytas
- 1 stiklinė žalių žirnelių šaldytų (120g)
- 2 šaukštai chia sėklų
- 1 stiklinė brokolių susmulkintų
- 2 stiklinės špinatų lapų arba 70g šaldytų, atitirpintų
- 1 stiklinė petražolių susmulkintų (25g)
- ½ stiklinės mėtų lapelių susmulkintų (10g)
- 1+½ šaukštelio kumino malto
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
- druskos
- juodųjų pipirų šviežiai grūstų
- Alyvuogių aliejaus
Ingredientai
|
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Į elektrinio kombaino indą* sudėkite visus ingredientus: avinžirnius, svogūnus, žirnelius, chia sėklass, brokolius, špinatus, petražoles, mėtas, kuminą, kepimo miltelius, šiek tiek druskos ir pipirų, ir smulkinkite kol gausite vientisą granuliuotą masę.
- Formuokite maždaug 1 didelio šaukšto dydžio rutuliukus, juos suplokite ir sudėliokite kepimo skardoje. Gausiai pašlakstykite visus falafelius aliejumi ir pašaukite kepti. Po 15 minučių ištraukite iš orkaitės, dar kartą pašlakstykite aliejumi, ir dar kepkite 15 minučių, arba kol jie taps traškūs ir apskrudę.
- Patiekite su pita duonelėmis (arba lavašais), su labneh**, ridikėliais ir rukolomis
*jei naudojate Bosch OptiMUM kombainą smulkinimui labiausiai tiks šis priedas su S formos peiliu.
**Labneh - tai itin populiarus Artimuosiuose Rytuose "sūris". Jis primena tepamą sūrį, koks įprastas mums, tačiau patiems pasigaminti labneh yra vieni juokai: į keliais sluoksniais sulankstytos marlės gabalą sukrėskite indelį graikiško jogurto, suriškite šios marlės kraštus, ir gautą ryšulėlį pakabinkite ant medinio šaukšto. Tą medinį šaukštą su kabančiu ryšulėliu įtaisykite ant gilesnio dubens arba puodo, ir statykite į šaldytuvą. Per naktį graikiško jogurto skystis ištekės, marlėje liks tirštas tepamas sūris. Labneh galite pagardinti druska, citrinos žievele, česnaku, ir pašlakstyti aliejumi patiekiant.
Recpeto šaltinis (adaptuotas) - Donna Hay, Weeklight