Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 10 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Sūrymui
- 1 stiklinė verdančio vandens
- 100 g druskos
- 3 stiklinės šalto vandens
Šniceliams
- 2 vištienos krūtinėlės (perpjautos perpus horizontaliai ir atvertos tarsi knyga)
- 100 g kvieitnių miltų
- šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 2 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 2 stiklinės džiūvėsių (tiks ir panko, ir tradiciniai)
- 2 šaukštai kapotų petražolių
- 4 česnako skiltelės (susmulkintos)
- 500 ml rapsų aliejaus (šniceliams skrudinti)
- citrinos ketvirčių (patiekti)
Kopūstų salotoms
- ½ kopūsto (geriausia - savojos), panai plonai supjaustyto (sudrožto)
- 25 g Dijon garstyčių (apie 1 šaukštas)
- 5 g cukraus (apie 1 šaukštelis)
- 25 ml balto vyno acto (jei turite - naudokite actą su peletrūnais (tarragon))
- 80 ml tyro alyvuogių aliejaus
- ¼ šaukštelio druskos
- svogūno laiškų (jei turite)
Ingredientai
Sūrymui
Šniceliams
Kopūstų salotoms
|
|
Procesas
- Pasigaminkite sūrymą: inde (geriausia stikliniame ar porceliano, ne metaliniame) sumaišykite verdantį vandenį su druska, palaukite, kol druska pilnai ištirps. Supilkite šaltą vandenį, išmaišykite ir palaukite, kol skystis bus kambario temperatūros. Pamerkite viščiuko krūtinėles taip, kad jos pilnai panirtų po vandeniu, tada indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių (tik jokiais būdais ne ilgiau, nes mėsa taps pernelyg sūri). Po tiek laiko išimkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, tada paklokite krūtinėles tarp dviejų lakštų kepimo popieriaus ir suplokite mėsai mušti skirtu plaktuku (arba kočėlu), kol visa krūtinėlė per visą plotą bus apie 1cm storumo.
- Kol vištienos krūtinėlės mirksta sūryme, pasigaminkite priedus, kurių prireiks kepti vištienos šniceliams: vienoje didelėje plokščiojie lėkštėje su briaunelėmis turėkite miltus, sumaišytus su geru žiupsniu pipirų (druskos neprireiks, pakaks kiek mėsa sugers iš sūrymo), kitoje - kiaušinius, suplaktus kartu su pienu, trečioje - džiūvėsėlius, sumaišytus su kapotomis petražolėmis ir smulkintais česnakais.
- Pasigaminkite kopūstų salotas: dubenyje gerai sumaišykite garstyčias, cukrų, actą, alyvuogių aliejų ir žiupsnį druskos. Sudėkite kopūstą (ir svogūnų laiškus, jei turite) ir viską gerai išmaišykite. Atidėkite į šalį.
- Išmuštas vištienos krūtinėles po vieną apvoliokite miltuose ir gerai nupurtykite jų perteklių. Tada pamerkite į kiaušinio plakinį ir galiausia iš visų pusių apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje, paspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsėlių priliptų prie mėsos. Taip paruoštus šnicelius padėkite ant metalinės skardos ar į didelę lėkštę. Idealu, jei paruoštus šnicelius dar palaikysite šaldytuve (galite ir pernakt), kad džiūvėsių apvalkalas geriau sutvirtėtų.
- Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite rapsų aliejų iki vidutinio karštumo. Klokite vieną šnicelį ir kepkite iš abiejų pusių po maždaug 4-5 minutes, arba kol gražiai apskrus. Dėkite ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius. Taip pat iškepkite ir kitą šnicelį.
- Patiekite šnicelius su kopūstų salotomis ir citrinos ketvirčiais.
Pastabos