
Pasiruošimas | 30 min |
Laikas | 1 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Tešlai
- 280 g miltų
- ½ šaukštelio druskos
- 60 ml Alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek patepimui)
- 160 ml vandens
Įdarui
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 2 pundai špinatų (lapus nuskinkite, kotus išmeskite, labai gerai nuplaukite), tiks ir šaldyti
- 1 pundas mangoldų (lapus nuskinkite, kotus išmeskite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite), tiks ir šaldyti špinatai
- 300 g rikotos
- 3 kiaušiniai
- 1 stiklinė panko džiūvėsių
- ½ stiklinės pieno
- ½ stiklinės sutarkuoto parm
- ¼ šaukštelio nutarkuoto muškato riešuto
- 2 šaukšteliai džiovintų raudonėlių (oregano)
- druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- 100 g stracchino sūrio* (jei neturite, praleoskite šią poziciją arba pakeiskite mocarela)
Ingredientai
Tešlai
Įdarui
|
![]() |
Procesas
- Pasigaminkite tešlą: dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Supilkite alyvuogių aliejų ir vandenį ir rankomis užminkykite labai elastingą minkštą tešlą, tik kol visi ingredientai susijungs ir nesimatys nesusimaišiusių miltų (užtruksite porą minučių). Suformuokite iš tešlos rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent jau 3 valandom, bet geriausia, jei paliksit pernakt.
- Pasigaminkite įdarą: įkaitinkite labai didelę keptuvę, įpilkite aliejaus, apkepinkite svogūnus, pabarstę žiupsniu druskos, kol suminkštės (apie 3 min.) Sudėkite špinatų ir mangoldų lapus (jei visi iškart netelpa, sudėkit kiek telpa, o kai pirmieji suglebs, įdėsite dar). Kepinkite kol visi žalumynai suglebs ir suminkštės. Nukelkite nuo ugnies ir sudėkite žalumynus į skardelę, palikite pravėsti.
- Kol žalumynai vėsta, dubenyje sumaišykite likusius įdaro ingredientus, išskyrus stracchino sūrį, įberkite du gerus žiupsnius druskos ir šiek tiek pipirų.
- Kai kepti žalumynai bus pravėsę, nuspauskite kiek įmanoma daugiau skysčio, tada kuo smulkiau viską sukapokite ir įmaišykite į įdarą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 (su apipūtimu). Apvalią negilią (geriausia skirtą kepti picoms) skardelę (28-30cm skersmens) gerai ištepkite aliejumi. Miltais pabarstykite stalviršį ir iš tešlos iškočiokite ploną didelį apskritimą taip, kad apie 10-12 cm tešlos išsikištų iš už kepimo skardelės ribų. Atsargiai įklokite tešlą į skardelę, išsikišusius kraštus palikite kaboti išorėje. Sudėkite visą įdarą, sulyginkite paviršių. Suplėšykite gabalėliais stracchino sūrį ir išdėliokite ant viso įdaro paviršiaus. Užlenkite išsikišusius tešlos galus link pyrago centro (tešla neuždengs pyrago pilnai, bet taip ir turi būti). Visą tešlos paviršių patepkite alyguogių aliejumi.
- Kepkite pyragą apie 1 valandą, kol tešla paruduos ir taps traški. Išimkite iš orkaitės ir iškart perkelkite pyragą ant grotelių, kad pyrago apačia išliktų traški (jei kepate picos skardoje, tiesiog pavertus skardelę kampu, pyragas išvažiuos ant šalia padėtų grotelių). Patiekite šiltą arba kambario temperatūros.
Pastabos
*stracchino sūrio ieškokite itališkų produktų parduotuvėlėse ir deli. Šis sūris šviežio karvės pieno, kreminės konsistencijos.