Print Recipe
Rabarbarų pyragas su riešutų kepure
Labai purus ir minkštas, kvapnus ir saikingai saldus pyragas, tačiau pati skaniausia jo dalis - traški riešutų kepurė!
Rabarbarų pyragas
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 70 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pyragui
Riešutų kepurei
Course Desertai
Virtuvė Lietuvos
Raktažodis rabarbarai
Pasiruošimas 20 min
Laikas 70 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pyragui
Riešutų kepurei
Rabarbarų pyragas
Procesas
  1. Visi ingredientai (ypač sviestas ir kiaušiniai) turi būti kambario temperatūros. Geriausia, jei iš šaldytuvo išimsite iš vakaro ir paliksite ant darbastalio. Įkaitinkite orkaitę iki 160C (su apipūtimu). Kepimo formos su nusegamais kraštais (23cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi, kraštus patepkite riebalais.
  2. Pasiruoškite riešutų trupinius: sudėkite visus ingredientus į nedidelį dubenį ir pirštų galais trinkite, kol nesimatys miltų ir masė sulips į drėgnus trupinius. Atidėkite į šalį.
  3. Virtuvinio kombaino inde iki baltos purios masės išsukite sviestą ir cukrų (užtruksite apie 5-7 minutes maišydami didelėmis apsukomis ir naudodami mentelės formos įrankį. Tarpais sustabdykite variklį ir mentele nugramdykite masę nuo indo sienelių, kad gerai susiplaktų). Dubenėlyje sumaišykite birius ingredientus - miltus, kepimo miltelius, cinamoną, muškatą ir druską. Atidėkite į šalį.
  4. Kitame dubenyje suplakite kiaušinius kartu su vanilės pasta ir supilkite pieną, viską išmaišykit.
  5. Sustabdykite virtuvinio kombaino variklį ir suberkite visą sausų ingredientų mišinį. Pačiais lėčiausiais apsisukimais maišykite masę, kol sviestas ir miltai susijungs, tačiau nepermaišykite, tik apie 0,5-1 minutę. Supilkite kiaušinių ir pieno mišinį ir lėtomis apsukomis toliau maišykite, kol tešla taps vienalytė (prireikus nugramdykite indo sieneles, kad neliktų gumulų). Pačioje pabaigoje suberkite rabarbarus ir švelniai mentele viską išmaišykite.
  6. Suplikite tešlą į paruoštą skardą, išlyginkite paviršių. Ant viršaus sudėkite riešutų trupinius. Kepkite apie 60-70 minučių, arba kol įbedę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą, pyrago viršus bus gražiai apskrudęs. Išimkite iš orkaitės ir palikite pilnai atvėsti, tik tada nuimkite pyrago formos šonus.
Pastabos
Recepto šaltinis - Danielle Alvarez, Recipes for a Lifetime of Beautiful Cooking

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *