Print Recipe
Žydiškas morkų apkepas
Saldus kepinys, kuris žydiškoje virtuvėje patiekiamas kaip garnyras su mėsos patiekalais. Cukraus kiekis pateiktas kaip originaliame recepte, aš jį šiek tiek mažinčiau.
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Virtuvė Lietuvos
Porcijos
porc
Ingredientai
Procesas
  1. Morkas išvirkite kol jos taps visiškai minkštos, nulupkite ir sutrinkite trintuve.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Standartinio dydžio kepimo formą (apvalią ar stačiakampės formos) arba keksiukų formą ištepkite riebalais.
  3. Sutrintas morkas sumaišykite su kiaušiniais ir aliejumi, suberkite druską, rudąjį ir baltąjį cukrų, vanilę, išsijotus miltus ir kepimo miltelius ir išsukite, kad ingredientai susijungtų.
  4. Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą ir kepkite kol paviršius patamsės, o įkišę medinį pagaliuką ištrauksite sausą. Keksiukams prireiks apie 10-15 minučių, didesnėje formoje kepamam apkepui prireiks apie 30 min.
Pastabos
Recepto autorė - Romi Rabinowitz

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *