Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 4 morkos (didelės)
- 2 kiaušiniai (suplakti šakute)
- ½ stiklinės augalinio aliejaus
- žiupsnis druskos
- ½ stiklinės rudojo cukraus
- ½ stiklinės baltojo cukraus
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 stiklinė kvieitnių miltų
- 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Ingredientai
|
|
Procesas
- Morkas išvirkite kol jos taps visiškai minkštos, nulupkite ir sutrinkite trintuve.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Standartinio dydžio kepimo formą (apvalią ar stačiakampės formos) arba keksiukų formą ištepkite riebalais.
- Sutrintas morkas sumaišykite su kiaušiniais ir aliejumi, suberkite druską, rudąjį ir baltąjį cukrų, vanilę, išsijotus miltus ir kepimo miltelius ir išsukite, kad ingredientai susijungtų.
- Supilkite tešlą į paruoštą kepimo indą ir kepkite kol paviršius patamsės, o įkišę medinį pagaliuką ištrauksite sausą. Keksiukams prireiks apie 10-15 minučių, didesnėje formoje kepamam apkepui prireiks apie 30 min.
Pastabos