Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 40 min |
Pasyvus laikas | 1 val |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Pastos tešlai
- 400 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 1 šaukštelis Alyvuogių aliejaus
- žiupsnis druskos
Įdarui
- 2 stiklinės supjaustytų šparagų
- 1 stiklinė žalių žirnelių (šaldytų)
- 240 g rikotos
- 40 g sutarkuoto parmezano sūrio
- 1 šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės
- druska, pipirai
Patiekti
- 75 g sviesto
- ⅓ stiklinės kedrinių pinijų
- 2 česnako skiltelės (smulkiai supjaustytos)
- citrinos sulčių
- sauja rukolų (arba jaunų špinatų)
- druskos, pipirų
Ingredientai
Pastos tešlai
Įdarui
Patiekti
|
|
Procesas
- Užminkykite pastos tešlą: į elektrinio kombaino dubenį suberkite miltus, supilkite lengvai šakute suplaktus kiaušinius ir aliejų, įberkite druskos ir kablio įrankiu apie 10 minučių minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir minkšta, nelips prie rankų (jei limpa, įdėkite dar šiek tiek miltų). Tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite pailsėti apie valandą.
- Pasigaminkite įdarą: užkaiskite puodą su vandeniu, gerai pasūdykite. Suberkite šparagus kartu su žirneliais ir pavirkite apie 3-4 minutes, kol suminkštės. Iškart perliekite lediniu vandeniu, kad išliktų žalia spalva, palikite kiauraindyje gerai nusivarvėti. Elektriniu smulkintuvu susmulkinkite šparagus ir žirnelius iki norimos konsistencijos (man patinka, kai masė būna grūdėta). Sumaišykite su rikota, parmezanu ir citrinos žievele, pagardinkite druska ir pipirais.
- Iškočiokite plonus tešlos lakštus (patogiausia naudotis pastos gaminimo mašinėle), suformuokite norimo dydžio ir formos raviolius. Sudėkite juos ant miltais gausiai pabarstytos skardos ar pjaustymo lentelės, laikykite uždengę virtuviniu rankšluosčiu kol prireiks.
- Pasiruoškite padažą: didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite kedrines pinijas ir trumpai pakepinkite. Tada sudėkite česnakus ir toliau pakepinkite, tik kol česnakai paskleis aromatą. Įspauskite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų, pabaiigoje įdėkite rukolas ir pakaitinkite maišydami, kol jos suglebs.
- Užkaiskite didelį puodą pasūdyto vandens. Kai vanduo užvirs sudėkite raviolius ir virkite juos apie 2-3 minutes. Raviolius išgriebkite kiaurasamčiu ir sudėkite į keptuvę su sviesto padažu, ten pat galite įpilti samtelį vandens, kuriame virė ravioliai, viską pakaitinkite ir pamaišykite, sudėkite į pašildytas lėkštes ir patiekite iškart.
Pastabos