Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 20 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas (didelis), supjaustytas smulkiai
- 3 šaukštai Rožinės harisos (arba 1,5 šaukšto arba mažiau paprastos harisos)
- 400 g vyšninių pomidorų (gali būti konservuoti)
- 55 g kalamata alyvuogių (be kauliukų)
- 20 g kaparėlių
- 15 g petražolių susmulkintų
- 500 g pastos (geriausiai tiks pappardelle, arba kita plati ilga pasta)
- druskos
Ingredientai
|
|
Procesas
- Didelėje keptuvėje, turinčioje dangtį, įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie taps minkšti ir apskrudę (apie 7-8 min). Sudėkite harisą, pomidorus, alyvuoges ir kaparėlius, apie 1/2 šaukštelio druskos, pakepinkite dar apie 3-4 minutes. Tada įpilkite 200ml vandens, išmaišykite, uždenkite keptuvės dangtį ir troškinkite viską 10 min. Atidenkite keptuvę ir pakaitinkite dar apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės. Įmaišykite petražoles (truputį pasilikite dekoracijai), paragaukite ar netrūksta druskos.
- Per tą laiką išvirkite pastą kaip nurodyta ant pakelio. Nupilkite vandenį ir sudėkite pastą į padažą, išmaišykite. pabarstykite likusiomis petražolėmis. Galite patiekti su graikišku jogurtu.
Pastabos
Recepto šaltinis - Y. Ottolenghi "Simple"