Print Recipe
Pasta su harisa padažu, alyvuogėmis ir kaparėliais
Švelniai aitrus padažas, pagardintas ypatinga rožine harisa
makaronai su padazu keptuveje
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Porcijos
porc
Ingredientai
makaronai su padazu keptuveje
Procesas
  1. Didelėje keptuvėje, turinčioje dangtį, įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie taps minkšti ir apskrudę (apie 7-8 min). Sudėkite harisą, pomidorus, alyvuoges ir kaparėlius, apie 1/2 šaukštelio druskos, pakepinkite dar apie 3-4 minutes. Tada įpilkite 200ml vandens, išmaišykite, uždenkite keptuvės dangtį ir troškinkite viską 10 min. Atidenkite keptuvę ir pakaitinkite dar apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės. Įmaišykite petražoles (truputį pasilikite dekoracijai), paragaukite ar netrūksta druskos.
  2. Per tą laiką išvirkite pastą kaip nurodyta ant pakelio. Nupilkite vandenį ir sudėkite pastą į padažą, išmaišykite. pabarstykite likusiomis petražolėmis. Galite patiekti su graikišku jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Y. Ottolenghi "Simple"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *