Kremiškas sotus ir aromatingas karis – tikra atgaiva akims ir gomuriui. Tirštas kokosų pieno karis puikiai dera su apkepintomis moliūgo riekelėmis ir šildančiais prieskoniais.
Paprastai ir greitai pagaminamas karis. Prireiks keleto šviežių žalumynų, kokosų pieno ir žuvies. Tiks bet kokia balta jūrinės žuvies be odelės filė. Žuvį galite keisti vištiena arba tofu.
Peperonata – saldžiarūgštis itin subalansuoto skonio pagardas su paprikomis ir pomidorais. Jį patiekti siūlay su cannellini pupelių koše, tačiau peperonata tiks ir su dešrelėmis, vištiena ar žuvimi. Peperonatą galima ir užšaldyti
Saldžiai rūgštus baklažanų ir pomidorų troškinys – nuostabus patiekalas vegetarams arba garnyras prie mėsos bei žuvies.
Šventiškas ryžių ir ėrienos plovas, pagardintas skrudintomis morkų juostelėmis, razinomis ir riešutais. Afganistane šis plovas gaminamas tik ypatingomis progomis. Ėrieną galite keisti jautiena, vištiena arba žvėriena
Šis aromatingas malajų virtuvės karis apjungia kinų, indų ir tailandiečių virtuves. Vietoje ėrienos galite naudoti vištieną, labai tiks mėsa sukaulais.
Patariu iškart gaminti dvigubą ar net trigubą porciją, mat karis verda ilgai, o pašildytas jis tik skanesnis!
Klasikinis kiniškas patiekalas su virta vištiena ir sultinyje virtais ryžiais. Patogus vienos keptuvės patiekalas visai šeimai.
Sptus vegetariškas skaldytų kviečių ir pomidorų patiekalas su baklažanais ir jogurto padažu
Aromatingas vištienos ir jogurto troškinys su šildančiais prieskoniais ir švelniu čili aitrumu
Originalo kalba šis patiekalas vadinasi Borani Kadoo. Tai aromatingame pomidorų padaže troškinti apkepinti moliūgai. Ne sezono metu naudokite konservuotus pomidorus