Print Recipe
Burokėlių salotos pagal Ottolenghi
Šios salotos yra visiškas gėris, ir aš tikrai jums iš visos širdies rekomenduoju jas pasigaminti. Tiesa, prireiks vieno neįprasto ingrediento - sūdytų (marinuotų) citrinų. Lietuvoje jų pirkti nemačiau.... Bet gal jau atsirado?? Jei tik galite, nusipirkite ekologiškų citrinų ir pasigaminkite šių marinuotų citrinų stiklainėlį patys. Jos gali stovėti ilgai, o panaudosite jas tikrai daugelyje Artimųjų Rytų patiekalų. Patys nustebsite, kokie nauji horizontai jums atsivers tų citrinų įdėjus į patiekalus...
burokeliu salotos baltoje leksteje
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški, burokėliai
Porcijos
porc
Ingredientai
Course Užkandžiai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis vegetariški, burokėliai
Porcijos
porc
Ingredientai
burokeliu salotos baltoje leksteje
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite apie 45-60 minučių (kepimo laikas priklauso ir nuo burokėlių dydžio, ir nuo rūšies), kol burokėliai bus visiškai minkšti. Atvėsinkite, nulupkite odeles ir supjaustykite apie 0,5cm storumo riekelėmis. Sudėkite nurokėlius į didelį dubenį
  2. Alyvuogių aliejų įkaitinkite nedidelėje keptuvėje ir suberkite kumino sėklas. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol sėklos ims sproginėti. Šį karštą aliejų supilkite ant burokėlių, ten pat suberkite pjaustytus svogūnus, susmulkintas marinuotas citrinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite krapus ir įberkite apie 1 šaukštelį druskos bei įberkite pipirų. Viską gerai sumaišykite.
  3. Sumaišykite nedideliame dubenėlyje jogurtą ir tachini, ir šios masės įdėkite į burokėlius. Labai lengvai pamaišykite (nesistenkite, kad viskas gerai pasiskirstytų, tegul lieka salotos margos), ir patiekite.
Pastabos

*kaip sūsyti (marinuoti) citrinas esu aprašiusi savo knygoje "Izraelio virtuvė". Receptas ypač paprastas - teprireiks citrinų ir daug druskos. Receptą taip pat galite susirasti ir internete... 

Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.