Šios salotos yra visiškas gėris, ir aš tikrai jums iš visos širdies rekomenduoju jas pasigaminti. Tiesa, prireiks vieno neįprasto ingrediento - sūdytų (marinuotų) citrinų. Lietuvoje jų pirkti nemačiau.... Bet gal jau atsirado??
Jei tik galite, nusipirkite ekologiškų citrinų ir pasigaminkite šių marinuotų citrinų stiklainėlį patys. Jos gali stovėti ilgai, o panaudosite jas tikrai daugelyje Artimųjų Rytų patiekalų. Patys nustebsite, kokie nauji horizontai jums atsivers tų citrinų įdėjus į patiekalus...
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 1 kg burokėlių
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- 1,5 šaukštelio kumino sėklų (nemaltų!)
- 1 raudonasis svogūnas mažas, supjaustytas labai plonais žiedeliais
- 1 marinuota citrina* maža, (reikės tik odelės), smulkiai supjaustyta
- 2 šaukštai citrinų sulčių
- 15 g krapų susmulkintų
- 1 šaukštas tachini (sezamų pastos)
- 150 g graikiško jogurto
Ingredientai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 220C. Burokėlius įsukite į aliuminio foliją ir kepkite apie 45-60 minučių (kepimo laikas priklauso ir nuo burokėlių dydžio, ir nuo rūšies), kol burokėliai bus visiškai minkšti. Atvėsinkite, nulupkite odeles ir supjaustykite apie 0,5cm storumo riekelėmis. Sudėkite nurokėlius į didelį dubenį
- Alyvuogių aliejų įkaitinkite nedidelėje keptuvėje ir suberkite kumino sėklas. Kepinkite apie 3 minutes, arba kol sėklos ims sproginėti. Šį karštą aliejų supilkite ant burokėlių, ten pat suberkite pjaustytus svogūnus, susmulkintas marinuotas citrinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite krapus ir įberkite apie 1 šaukštelį druskos bei įberkite pipirų. Viską gerai sumaišykite.
- Sumaišykite nedideliame dubenėlyje jogurtą ir tachini, ir šios masės įdėkite į burokėlius. Labai lengvai pamaišykite (nesistenkite, kad viskas gerai pasiskirstytų, tegul lieka salotos margos), ir patiekite.
Pastabos
*kaip sūsyti (marinuoti) citrinas esu aprašiusi savo knygoje "Izraelio virtuvė". Receptas ypač paprastas - teprireiks citrinų ir daug druskos. Receptą taip pat galite susirasti ir internete...
Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"