Pasta su harisa padažu, alyvuogėmis ir kaparėliais
Švelniai aitrus padažas, pagardintas ypatinga rožine harisa
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
20min
Porcijos Pasiruošimas
4porc 10min
Laikas
20min
Ingredientai
Procesas
  1. Didelėje keptuvėje, turinčioje dangtį, įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus, kol šie taps minkšti ir apskrudę (apie 7-8 min). Sudėkite harisą, pomidorus, alyvuoges ir kaparėlius, apie 1/2 šaukštelio druskos, pakepinkite dar apie 3-4 minutes. Tada įpilkite 200ml vandens, išmaišykite, uždenkite keptuvės dangtį ir troškinkite viską 10 min. Atidenkite keptuvę ir pakaitinkite dar apie 5 minutes, arba kol padažas sutirštės. Įmaišykite petražoles (truputį pasilikite dekoracijai), paragaukite ar netrūksta druskos.
  2. Per tą laiką išvirkite pastą kaip nurodyta ant pakelio. Nupilkite vandenį ir sudėkite pastą į padažą, išmaišykite. pabarstykite likusiomis petražolėmis. Galite patiekti su graikišku jogurtu.
Pastabos

Recepto šaltinis – Y. Ottolenghi „Simple”