Greitai paruošiamas gardus morkų garnyras. Jei naudojate ne jaunas morkas, jas supjaustykite taip, kad storiu primintų jaunas morkas ir trumpai apvirkite garuose.
Šį garnyrą galite paruošti iš anksto, likus kelioms valandoms iki patiekimo, jos skanios ir kambario temperatūros
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
- 2 šaukšteliai kumino sėklų
- 2 šaukšteliai klevų sirupo (arba medaus)
- 2 šaukštai Rožinės harisos (arba 1 šaukštas tradicinės harisos)
- 20 g tirpinto sviesto
- 1 šaukštas Alyvuogių aliejaus
- ¾ šaukštelio druskos
Morkoms ir patiekimui
- 800 g jaunų morkų (keiskite nejaunomis, supjaustytomis, apvirtomis garuose)
- kalendrų lapelių patiekti
- 2 šaukšteliai šviežiai spaustų citrinos sulčių
Ingredientai
Prieskonių mišiniui
Morkoms ir patiekimui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 230C. Dideliame dubenyje sumaišykite visus prieskonių mišinio ingredientus. Sudėkite morkas, gerai jaus išmaišykite, kad kiekviena pasidengtų mišiniu, ir paskirstykite jas ant skardos, išklotos kepimo popierumi (gali prireikti dviejų skardų - verčiau neperkraukite)
- Kepkite apie 12-14 min., arba kol morkos ims skrusti, bet išliks šiek tiek traškios. Išimkite iš orkaitės ir trumpai atvėsinkite. Prieš patiekiant pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite kalendrų lapeliais.
Pastabos
Recepto šaltinis - Ottolenghi "Simple"