Print Recipe
Keptas kalafijoras su vynuogių salsa ir riešutų padažu
Artimųjų Rytų (Libano) virtuvės skoniais turtingas vegetariškas patiekalas, tinkamas greitai paruošiamoms vaišėms didesniam kiekiui valgytojų
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Kalafijorui
Riešutų padažui
Vynuogių salsai
Virtuvė Artimųjų Rytų
Raktažodis kalafioras
Pasiruošimas 20 min
Laikas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Kalafijorui
Riešutų padažui
Vynuogių salsai
Procesas
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 240C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite kalafijoro riekes. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su sutarkuotomis česnako skiltelėmis ir baharat prieskonių mišiniu. Šiuo mišiniu ištepkite kalafijoro puseles iš visų pusių, pasistenkite teptuku pasiekti ir tarpelius tarp kalafijoro žiedelių. Viską pabarstykit druska. Kepkite orkaitėje apie 25-30 min, arba kol kalafijoras bus gerai apskrudęs.
  2. Per tą laiką duoną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite 250ml šalto vandens. Palikite pabringti 5-10 minučių.
  3. Kol duona bringsta, sumaišykite dubenėlyje vynuoges, svogūnus, sūdytas citrinas, actą, aliejų, pasūdykite pagal skonį ir palikite pasimarinuoti (apie 10 min.)
  4. Išbrinkusią duoną nuspauskite pirštais ir sudėkite minkštimą į nedidelį blenderį, vandens neišpilkite. Ten pat suberkite riešutus ir sutarkuotą česnako skiltelę. Pradėkite smulkinti, besisukant motorui plona srovele pilkite vandenį, kuriame brinko duona. Plakite tol, kol padažas bus labai tolygus, reikiamo tirštumo (jei trūksta, vandens įpilkite papildomai). Pagal skonį paskaninkite actu ir druska.
  5. Didelėje serviravimo lėkštėje (ar individualiose lėkštelėse) ant dugno patepkite riešutų padažo, ant jo dėkite apskrudinto kalafojoro riekes, pabarstykite vynuogių salsa, skrudintais riešutais, petražolėmis ir pašlakstykite aliejumi.
Pastabos

*Baharat - tipiškas Libano virtuvės prieskonių mišinys, kurį galite susimaišyti ir patys: 2 šaukšteliai maltų kuminų,1 šaukštelis maltų pipirų, 1 šaukštelis maltų kalendrų, ½ šaukštelio malto cinamono, ½ šaukštelio malto muškato, ¼ šaukštelio maltų kardamonų, ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių. 

Recepto šaltinis - Gourmet Traveler

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *