Pasiruošimas | 20 min |
Laikas | 30 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
Kalafijorui
- 1,5 kg kalafijoras (supjaustytas į 6 riekes, paliekant minkštesnius lapus ir dalį koto)
- 125 ml Alyvuogių aliejaus (plius dar šiek tiek patiekti)
- 4 česnako skiltelės (sutarkuotos)
- 1 šaukštas Baharat prieskonių mišinio (Libanietiško 7 prieskonių mišinio*)
- druskos
- smulkintų šviežių petražolių (patiekti)
Riešutų padažui
- 50 g padžiūvusios baltos duonos (be plutos, geriausia sour dough)
- 170 g graikinių riešutų (paskrudintų) plius dar šiek tiek pabarsyti patiekiant
- 1 česnako skiltelė (sutarkuota)
- 2-3 šaukšteliai raudono vyno acto
- druskos
Vynuogių salsai
- 300 g vynuogių (geriausia raudonųjų, be kauliukų) perpjautų pusiau
- 2 šalotiniai svogūnai (plonai supjaustyti)
- 3 mažos sūdytos citrinos (smulkiai supjaustytos)
- 1 šaukštas raudonojo vyno acto
- 2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
- druskos
Ingredientai
Kalafijorui
Riešutų padažui
Vynuogių salsai
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 240C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir ant jos sudėkite kalafijoro riekes. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su sutarkuotomis česnako skiltelėmis ir baharat prieskonių mišiniu. Šiuo mišiniu ištepkite kalafijoro puseles iš visų pusių, pasistenkite teptuku pasiekti ir tarpelius tarp kalafijoro žiedelių. Viską pabarstykit druska. Kepkite orkaitėje apie 25-30 min, arba kol kalafijoras bus gerai apskrudęs.
- Per tą laiką duoną sudėkite į dubenėlį ir užpilkite 250ml šalto vandens. Palikite pabringti 5-10 minučių.
- Kol duona bringsta, sumaišykite dubenėlyje vynuoges, svogūnus, sūdytas citrinas, actą, aliejų, pasūdykite pagal skonį ir palikite pasimarinuoti (apie 10 min.)
- Išbrinkusią duoną nuspauskite pirštais ir sudėkite minkštimą į nedidelį blenderį, vandens neišpilkite. Ten pat suberkite riešutus ir sutarkuotą česnako skiltelę. Pradėkite smulkinti, besisukant motorui plona srovele pilkite vandenį, kuriame brinko duona. Plakite tol, kol padažas bus labai tolygus, reikiamo tirštumo (jei trūksta, vandens įpilkite papildomai). Pagal skonį paskaninkite actu ir druska.
- Didelėje serviravimo lėkštėje (ar individualiose lėkštelėse) ant dugno patepkite riešutų padažo, ant jo dėkite apskrudinto kalafojoro riekes, pabarstykite vynuogių salsa, skrudintais riešutais, petražolėmis ir pašlakstykite aliejumi.
Pastabos
*Baharat - tipiškas Libano virtuvės prieskonių mišinys, kurį galite susimaišyti ir patys: 2 šaukšteliai maltų kuminų,1 šaukštelis maltų pipirų, 1 šaukštelis maltų kalendrų, ½ šaukštelio malto cinamono, ½ šaukštelio malto muškato, ¼ šaukštelio maltų kardamonų, ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių.
Recepto šaltinis - Gourmet Traveler