Print Recipe
Klasikinis tiramisu
Klasikinis itališkas desertas, tinkantis bet kuriuo sezonu, bet kuriai progai, bet kokiai kompanijai
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Tiramisu
Zabayone
Course Desertai
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
porc
Ingredientai
Tiramisu
Zabayone
Procesas
  1. Pradėkite nuo zabayone: karščiui atspariame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų ir marsala vyną, kol cukrus ištirps. Užkaiskite nedideliame puode šiek tiek vandens, kai užvirs, sumažinkite kaitrą, kad vos vos virtų, įstatykite dubenį su trynių mišiniu ir nuolat plakite šluotele (apie 8-10 min), kol masė taps tiršta, puri, balta ir jos tūris maždaug patrigubės. Nukelkite dubenį su zabayone nuo kaitros ir dar kelias minutes plakite, kol pravės. Palikite pastovėti apie 5 minutes.
  2. Į dubenį su zabayone sukrėskite mascarpone ir viską sumaišykite, kol ingredientai susijungs. Atskirame inde iki minkštų putų suplakite grietinėlę su cukrumi. Įdėkite kelis šaukštus grietinėlės į mascarpone mišinį, sumaišykite (masė šiek tiek suskystės), tada atsargiai įmaišykite likusią grietinėlę. Atidėkite į šalį.
  3. Sumaišykite šviežiai užvirtą espresso su viskiu (ar konjaku, romu) ir supilkite į mažą dubenėlį (idealu, jei turite pailgą). Pasiruoškite kvadratinį ir stačiakampį indą, kuriame tilps du sluoksniai po 18 savoiardi sausainių.
  4. Labai trumpam (tik vienai sekundei!) mirktelkite kiekvieną sausainį cukruota puse į apačią į kavą ir sudėliokite vieną šalia kito inde, kuriame desertą patieksite (cukruota puse į viršų). Ant sausainių sluoksnio sudėkite pusę kiekio mascarpone kremo. Tada lygiai taip pat sudėliokite antrą sluoksnį sausainių ir sudėkite likusį kremą, išlyginkite paviršių. Laikykite šaldytuve per naktį (galite ir dvi paras).
  5. Prieš pat patiekiant pabarstykite kakava.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *