Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 55 min |
Porcijos |
kepaliukas
|
Ingredientai
Bananų duonai
- 3 bananai (dideli) kuo labiau sunkokę (jei jūsų bananai maži, dėkite 4)
- 75 g tirpinto sviesto (atvėsinto)
- ⅓ stiklinės cukraus (naudojau rudąjį)
- žiupsnelis druskos
- 1 kiaušinis
- 1 šaukštelis valgomosios sodos (nugesintos trupučiu acto)
- 200 g miltų (apie 1,5 stiklinės)
Varškės įdarui
- 150 g varškės (riebesnė - skaniau)
- 40 g cukraus
- vanilės ekstrakto
- 1 kiaušinis (trynys ir baltymas atskirai)
- 1 šaukštelis krakmolo
Ingredientai
Bananų duonai
Varškės įdarui
|
|
Procesas
- Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Pailgą kekso kepimo formą (10x20cm apatiniai matmenys) išklokite pergamentiniu popieriumi.
- Bananus sutrinkite šakute (nesistenkite, kad masė būtų visiškai vienalytė). Supilkite tirpintą sviestą, suberkite cukrų ir druską bei lengvai paplaktą kiaušinį nugesintą sodą, ir viską išmaišykite šaukštu (mikserio čia neprireiks). Suberkite miltus ir viską išmaišykite, tik kol susijungs ingredientai.
- Kitame inde varškę išsukite su cukrumi, vanile ir kiaušinio tryniu bei krakmolu. Atskirai suplakite kiaušinio baltymą iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę.
- Į paruoštą kepimo formą dėkite pusę kiekio bananų masės, tada sudėkite tolygiai varškės masę ir sudėkite likusią bananų masę. Kepkite apie 55-60 minučių, arba kol patikrinę mediniu pagaliuku jį ištrauksite iš kepinio sausą. Patiekite dar šiltą, su sviestu ir/arba medumi
Pastabos
Recepto idėja, mano pakoreguota - iš Moje Wypieki
Ačiū, Nida, už patarimą🤗
Renata, labai džiaugiuosi! Sunku pasakyt, kiek laiko šviežumas išliks, nes tešla gana drėgna (ir bananai, ir varškė)… Manau kokias 3-4 dienas tai tikrai, bet jei planuojat ilgiau laikyt, tai gal verta dalį užšaldyti?
Laba, Nida, šita duona fantastiškai skani!! Kepu jau 3 kartą iš eilės!!! Ačiū jums už puikų receptą🤗.Kažin , jei laikyčiau šaldytuve- gal žinote kiek laiko būtų šviežia? Kepsiu iš dvigubos normos😁😁😁