Niekas negali pakeisti paprastučių avižinių dribsnių sausainių!! Kad ir kokius mandrumus bandyčiau, kad ir kaip preciziškai mėginčiau atkartoti prancūziškos konditerijos klasiką, tie savą vaikystę primenantys sausainiai su avižiniais dribsniais yra geriausi!

Pas jus, Lietuvoje, žiema jau eina į pabaigą, tuoj tuoj rytais koncertuos pavasariniai paukščių chorai, o mes pamažu artėsim žiemos link… Kadangi šių metų vasara Australijoje buvo neįprastai šalta ir lietinga (bent taip teigia vietiniai), tikiuosi, kad bent žiema nebus tokia ledinė, kokia buvo pernai:) Bet morališkai tai žiemai aš jau ruošiuosi, ir tokie kepiniai, kaip šie sausainiai, man tikrai įneša daug jaukumo. Tiesa, šie – „pagerinti”, nes į tešlą įmaišysite rome išmirkytų razinų (o dėl romo ir razinų, man rodos, kažkada jau esam sutarę, kad tai duetas, sukurtas rojuje…). Kuo ilgiau mirkysit razinas rome, tuo jos bus skanesnės (ir lai nepergyvena mamytės, kurios šiuos sausainius ketina duoti vaikams – alkoholio juose tikrai neliks nė kvapo sausainiams kepant, tik vos vos švelni romo aromato gaida). Sumaišytą tešlą taip pat pravartu parą palaikyti šaldytuve – nežinau ką tai duoda, bet gal čia ir yra to ypatingumo paslaptis? 

Žinot, jei šį mėnesį esate nutarę išmėginti vieną vienintelį kepinį, siūlau ilgiau negaišti ieškant tinkamo recepto. Tas kepinys yra šie avižinių dribsnių sausainiai. Pamatysit, kokias šiltas mintis man siųsite rytais, užsigerdami juos kavos puodeliu, arba popietę, kai užkankina tas siaubingas alkio jausmas… 

Aviziniai sausainiai skardoje
Avižinių dribsnių sausainiai: maistingi ir gardūs
Oatmeal cookies with rasins
Sausainius laikykite sausoje vietoje, kad išliktų trapūs
Sausainiai iš avižinių dribsnių su razinom
Trapūs avižinių dribsnių sausainiai, pagardinti rome mirkytomis razinomis
Sausainiai iš avižinių dribsnių
Su puodeliu arbatos ryte, ar popiet ištikus alkio valandėlei – gera turėti po ranka avižinių sausainių
Print Recipe
Avižinių dribsnių sausainiai su razinomis ir romu
Nepamainomi, iš mados neišeinantys avižinių dribsnių sausainiai. Traškūs ir aromatingi.
Aviziniai sausainiai su rome mirkytom razinom
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Pasiruošimas 10 min
Laikas 20 min
Pasyvus laikas 24 val
Porcijos
vnt
Ingredientai
Aviziniai sausainiai su rome mirkytom razinom
Procesas
  1. Iš anksto razinas užpilkite romu ir palikite išbrinkti. Kuo ilgiau brinkinsite, tuo geriau. Mažiausia turėtumėt palikti valandai, bet idealu - per naktį.
  2. Dubenėlyje sumaišykite visus birius ingredientus - avižinius dribsnius, kokosų drožles, miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Virtuviniu kombainu (arba rankomis) ištrinkite sviestą su cukrumi iki purios balkšvos masės. Supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir labai gerai viską išsukite. Galiausia į sviesto masę suberkite birių ingredientų mišinį ir gerai sumaišykite. Pabaigoje sudėkite razinas kartu su skysčiu, jei jo liko, ir viską išsukite.
  3. Kol tešla minkšta suformuokite norimo dydžio rutuliukus (aš panaudojau šaukštą ledams porcijuoti, man gavosi 10 rutuliukų). Šiuos rutuliukus dėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt. Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Ištraukę rutuliukus iš šaldytuvo leiskite jiems šiek tiek sušilti, suminkštėti. Išdėliokite tešlos rutuliukus palikdami didelius tarpus, tada plokščia mentele paspauskite rutuliukus, kad jie suplokštėtų, sudormuokite sausainius. Kepkite apie 20 minučių, arba kol gražiai pagels, taps traškūs.
Pastabos

Recepto šaltinis (mano gerokai koreguotas) - Zoe Bakes 

Vienas komentaras apie straipsnį "Pagerinti avižinių dribsnių sausainiai: su rome mirkintomis razinomis"

  1. Nida:

    Į sveikatą, miela Renata, džiugu, kad pasisekė ir patiko. Aš jau išsikepusi esu dvigubą porciją ir užsišaldžiusi:) Vis ištraukiu po sausainį iš vakaro, ir ryte šviežutėlis jau laukia prie kavos 🙂

  2. Renata:

    Pavyko!!!Be proto skanus!Aciu uz receptuka.Tikra tiesa,patys skaniausi,kiek esu bandziusi.Dariau viska tiksliai,kaip nurodyta,rezultatas puikus.Manau butina palaikyti saldytuve.

  3. Nida:

    Sofija, taip, galiu! Soda ir kepimo milteliai dedami dažniausiai į tas tešlas, kurios yra sunkesnės: jose daug vaisių, šiuo atveju – avižiniai dribsniai ir tiršta masė. Vien kepimo milteliai nepakels, reikia mišinio su soda.

  4. Sofija:

    O kam yra dedama ir sodos ir kepimo miltelių ? Nu niekaip nesuprantu. Gal galite paaiškinti ?

  5. Edita:

    Ačiū už receptą! Sausainius dariau tiksliai pagal receptą. Labai skanūs!

  6. Nida:

    Ksenija, žinau tą problemą, turiu taip pat šeimoje kokoso nekentėją (kuris iki šiol nežino, kad šiuose sausainiuose buvo kokosų:)). Pakeisti galite pvz migdolų miltais arba kokiu šaukštu dviem paprastų miltų.

  7. Ksenija:

    Sveiki, ar galima praleisti ar kuo nors pakeisti kokoso drožles? Šeimoje yra kokoso desertuose priešų… ačiū

  8. Nida:

    Džiuginta, toks metodas buvo aprašytas originaliame recepte, tad juo ir pasidalinau. Sakoma, kad per naktį šaldytuve tešla „pabręsta”. Ar tas palaikymas turi kokios esminės reikšmės skoniui, tikrai nepasakysiu, nes nemėginau kepti nelaikius šaldytuve:) Bet nuojauta sako, kad skirtumas, jei ir yra, turėtų būti nedidelis 🙂

  9. Džiuginta:

    Kokiu tikslu suformuotus rutuliukus reikia dėti į šaldytuvą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *