Žinokit, kai pakavausi daiktus į Australiją, ir kai reikėjo nuspręsti kokių drabužių man reikės labiausiai ir pirmiausiai (kitaip sakant, ką susidėti į lagaminus, o ką išsiųsti lėtesniu paštu), mano daiktų sąrašas buvo maždaug toks: šortai, maudymosi kostiumėlis, vasarinės pačios ploniausios kelnės, basutės, marškinėliai be rankovių, ir pan. Juk skrendam į pavasarį ir karštą vasarą, tad ką jau ką, o visus rudeninius ir žieminius drabužius bei batus su dideliu malonumu sudėjau į konteinerį, kuris turėtų mus pasiekti maždaug po pusmečio…

Ir ką jūs sau galvojat? Aš čia baigiu į ragą sušalti šitoj Australijoj ir šiame jų „pavasaryje” ar jau net „beveik vasaroje”! 🙂 Šiandien, pvz., temperatūra siekia vos 7 laipsnius šilumos, vėjo gūsiai net 105 km/h, visi medžiai išvartyti, per savaitgalį iškritę pusė metro kritulių užtvindė upes, naktimis temperatūra nukrenta iki 1-3C, vėjas tiesiog galvą nurauti nuo pečių gali… Todėl jei kas nors jums sakys (ar patys tokį įspūdį susidarysit), kad Australijoje visi alpėja nuo karščio, ten tik krūmynai dega ir daugmaž toks vaizdas visur kiaurus metus, tai netikėkit jokiais būdais. Čia oras toks nenuspėjamas ir toks besikeičiantis, kad orų prognozėmis neverta pasikliauti panašiai kaip ir Lietuvoje… Beje, jei nežinojot, kasmet Australijoje kur kas daugiau žmonių numiršta nuo šalčio nei nuo karščio! Taip taip, ypač kokie nerūpestingi keliautojai, kurie sugalvoja pakeliauti po gamtą, palaipioti per kalnus, ir nepasiima šiltų drabužių su savimi, nes juk saulė šviečia… Tai oras čia gali akimirksniu taip pasikeisti kardinaliai, kad žmonės ima ir mirtinai sušąla!! Na, man dar tas mirtinas sušalimas kol kas negresia, nes namuose galima kondicionierių persijungti į šildytuvą:)  

Tad kai tokie neprognozuojami orai, aš labai noriu sriubos… Apskritai sriubos čia daug mažiau populirarios nei pas mus (o man juk sriuba yra privalomas kasdienis valgis…), tai kai jau labai pasiilgstu sriubos ir neturiu galimybės išsivirti jos namuose, keliauju į kokią japonų kavinę ir užsisakau dubenį rameno, arba nueinu pas vietnamiečius šalia namų suvalgyti aromatingo pho… 

O šiandien jau ėmiausi ryžtingų veiksmų, nusipirkau visko, ko reikia sriubai išsivirti, ir pagaliau mano namai pakvipo tirštu šildančiu itališku maistu!! Šįkart tai ribollita su parmezano kukuliukais. Tikiuosi, susigundysite išmėginti ir jūs!

Maistinga ir šildanti itališka klasikinė sriuba su pupelėmis ir pomidorais
Ribollita su parmezano kukuliukais
Print Recipe
Itališka sriuba: ribollita su parmezano kukuliukais
Klasikinė itališka sriuba su pomidorais ir pupelėmis, tik ši patiekiama dar ir su parmezano kukuliukais. Geriausia, jei kuliukams naudosite šviežius sour dough duonos džiūvėsius. Jei turite, į sriubą verdant įmeskite gabalėlį sudžiūvusios parmezano žievės, o išvirus sriubai jį ištraukite ir išmeskite. Taip pat į sriubą dar galite bebaigiant virti įdėti ir kale kopūstų
Course Sriubos
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 20 min
Laikas 35 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Ribollita sriubai
Parmezano kukuliukams
Course Sriubos
Virtuvė Italian
Pasiruošimas 20 min
Laikas 35 min
Porcijos
asm
Ingredientai
Ribollita sriubai
Parmezano kukuliukams
Procesas
  1. Pradėkite nuo kukuliukų: visus ingredientus sumaišykite, turėtumėte gauti tampriai sulimpančią masę. Jei masė per skysta, įberkite daugiau džiūvėsių, jei per skysta - dar truputį kiaušinio (gali prireikti pusės kiaušinio papildomai). Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir padėkite į šaldytuvą, kol prireiks.
  2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite supjaustytus svogūnus, česnakus, morkas ir pankolius, suberkite čiobrelio lapelius, ir kepinkite ant vidutinės ugnies, vis pamaišant apie 8-10 min, kol daržovės truputį suminkštės ir šveliai pradės skrusti. Sudėkite pupeles, pomidorus ir supilkite sultinį (arba vandenį). Įberkite druskos ir pipirų, užvirinkite. Uždenkite puodą ir virinkite ant nedidelės ugnies apie 25-30 min.
  3. Sudėkite į puodą paruoštus kukuliukus ir pavirkite dar apie 8-10 miniučių. Patiekite lėkštėse, papuošę atidėtais pankolių žalėsiais ir pabarstę tarkuotu parmezano sūriu.
Pastabos

Recepto šaltinis - Delicious, 2021 liepos Nr 

 

Komentarų apie "Itališka sriuba: ribollita su parmezano kukuliukais": 3

  1. Nida:

    Giedre, tinka žinoma!! O sour dough duonos džiūvėsėlius aš irgi ne iš parduotuvės perku, o pati pasidarau, nes kepu sour dough duoną, ir beveik visada likai sudžiūvusių riekelių, kurios virsta džiūvėsiais. Bet čia tikrai tiks bet kokie, pirktiniai ar naminiai.

  2. Giedrė:

    Sveiki. Ar tinka paprasti džiūvėsėliai iš Lietuvos parduotuvių? Nes panašu, kad jūsų siūlomų pas mus nėra?

  3. Kristina:

    Sveiki, ar tikrai pankolis dedamas, ne salierai? Nuotraukoje lyg salierai matosi 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *