Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 500 ml raudonųjų greipfrutų sulčių (prireiks apie 3-5 greipfrutų)
- 60 ml citrinos sulčių
- 100 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
- 200 g cukraus
- 80 ml Campari
Ingredientai
|
|
Procesas
- Greipfrutus perpjaukit pusiau, pašalinkit kiek įmanoma daugiau sėklų, tada sudėkite juos į blenderį ir sutrinkite. Iš šios masės išspauskite sultis - jums prireiks 500ml. Įmaišykite į greipgrutų sultis citrinų ir apelsinų sultis. 250ml šio mišinio supilkite į nedidelį puodą, ten pat suberkite cuktrų ir užkaiskite (likusį sulčių mišinį atidėkite į šalį). Kaitinkite sultis su cukrumi maišydami tol, kol cukrus pilnai ištirps. Nukelkit nuo ugnies, leiskit atvėst, tada sumaišykite su likusiom sultim ir Campari. Padėkite į šaldytuvą labai gerai atšalti.
- Idealu, jei turite ledų gaminimo mašiną - supilkite atšalusį mišinį ir pagaminkite sorbetą pagal instrukcijas. Mano ledų gaminimo mašina sugedo, tad aš sorbeto mišinį supyliau į 24 val šaldiklyje atšaldytą ledų sukimo indą (jo dvigubos sienelės užpildytos skysčiu, tad tam skysčiui užšalus indas išlieka labai šaltas) ir plakiau tame šaltame inde mikseriu, kol masė sutirštėjo. Kitas būdas gaminti sorbetą - supilti masę į metalinį indą ir padėti į šaldymo kamerą. Maždaug kas valandą išimti ir kameros ir "sugrėboti" šakute, supurenti, ir vėl įdėti į šaldymo kamerą. Tą procesą reiktų pakartoti apie 4-5 kartus, kol sorbetas sustings ir taps purios konsistencijos. Patiekite taurėse ar stiklinėse, pašlakstę papildomai Campari.
Pastabos