Tai šaltas patiekalas, kuris tiks pamaitinti miniai. Jei liks salotų rytojui, jos bus dar skanesnės - skoniai susijungs ir išryškės dar labiau nei pagaminimo dieną. Pats padažas, jei jo liks, tikrai neprapuls - laikykite stikliniame indelyje šaldytuve savaitę ir panaudokite kitokioms salotoms vietoje majonezo!

Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 5 min |
Porcijos |
porc
|
Ingredientai
- 500 g sausų džiovintų ryžių makaronų (rice noodles arba glass noodles)
- sauja žemės riešutų
- sauja sezamų sėklų (baltų arba juodų, arba abiejų mišinio)
- druskos, pipirų
Priedai
- 1 morka (vidutinio dydžio, supjaustyta plonais šiaudeliais)
- 1 žalioji paprika (supjaustyta šiaudeliais)
- ½ agurko (išskobkite sėklas ir supjaustykite pusžiedžiais)
- 4 svogūno laiškai (supjaustyti šiaudeliais), galite pakeisti porais
Žemės riešutų padažas
- 100 g žemės riešutų sviesto
- 50 g tachini (sezamų pastos)
- 2 šaukštai skrudintų sezamų aliejaus
- ½ šaukštelio druskos
- 1,5 šaukšto šviesaus sojų padažo (su sumažintu druskos kiekiu)
- 2 šaukštai ryžių acto
- ½ šaukštelio maltų baltųjų pipirų
Ingredientai
Priedai
Žemės riešutų padažas
|
![]() |
Procesas
- Užkaiskite didelį puodą vandens. Kai vanduo užvirs, sudėkite ryžių makaronus (noodles), palaukite kol vanduo vėl užvirs ir virkite 2 minutes. Nupilkite makaronus per sietelį, ir pasilikite apie 100ml vandens, kuriame virė makaronai. Išvirtus makaronus perliekite po šaltu vandeniu, kad jie greitai atvėstų ir nesuliptų, ir padėkite į šalį.
- Į sausą keptuvę suberkite žemės riešutus ir pakepinkite, kol jie švelniai apskrus. Bebaigiant kepti ten pat suberkite ir sezamus ir taip pat apkepinkite. Atidėkite į šalį.
- Pasigaminkite padažą: visus išvardintus ingredientus sumaišykite su atidėtu dar karštu skysčiu, kurį nupylėte išvirus makaronams. Pradžioje vandens pilkite mažiau, ir maišydami stebėkite konsistenciją: jei padažas pernelyg tirštas, įpilkite truputį dar makaronų nuoviro. Pats padažas turi būti stipraus skonio ir majonezo tirštumo.
- Dideliame dubenyje sumaišykite išvirtus makaronus, šiaudeliais supjaustytas morkas, saldžiąsias paprikas ir svogūno laiškus, užpilkite padažu ir viską sumaišykite. Pagal skonį galite papildomai pagardinti citrinos sultimis (arba ryžių actu), jei trūksta rūgštumo, taip pat druska ir pipirais, jei trūksta sūrumo. Pabarstykite viską apkepintais riešutais ir sezamų sėklomis ir patiekite.