Na ką, jau viduriukas vasaros? Dar kelios savaitės ir ims rudenėti… Ar tik man vienai taip šuoliais laikas lekia?? Ar jūs irgi nespėjate apsisukti, kai mėnesio jau ir nebėra?…

Kai pastarąjį kartą viešėjau Lietuvoje atradau vieną nerealų dalyką, ir šiuo atradimu noriu su jumis pasidalinti. Tai originalių skonių Buga’s padažai. Jūs galbūt dabar kvatojate iš manęs, nes patys seniai jais mėgaujatės. O aš štai prisikroviau pusę lagamino spalvotų indelių ir parsivežiau į Tel Avivą. Ir taupydama laižau, kad tik ilgesniam laikui užtektų. Visų dar neišragavau, bet avietinis su apelsinais ir čili pipirais ir spanguolių padažas su čili – dieviško skonio.

Buga's avieciu ir cili padazas

Kaip faina, kai pamatai, kad ir lietuviški produktai jau pasiekia pasaulinės kokybės standartą, ir svarbiausia, kad yra skoningai supaktuoti ir pateikti. Bravo. Todėl nenustebkite, kad pamatysite mano blog’e ne vieną patiekalą su šiais pagardais:)

Tiesą pasakius, ir keptą paštetą gaminau tik dėl to, kad susmaližiautumėme jį su Buga’s aviečių ir čili padažu (gal net reiktų jį čatniu vadinti, nes tai labiau atskleistų šio pagardo esmę). Žinoma, padažą galima gal ir patiems kokį sumeistrauti, bet šis tiko tobulai. O pašteto receptas – iš naujos partijos Pietų Afrikos kulinarinių žurnalų, kurių gražią krūvelę man ir vėl atvežė lauktuvių mano draugė Jill:)

Keptas pastetas-48_LR

 

Keptas pastetas su avieciu padazu

Keptas vištienos paštetas su aviečių padažu
Porcijos 4
Komentuoti
Spausdinti
Paštetui
  1. 500 g vištienos kepenėlių
  2. 4 šaukštai brendžio arba konjako
  3. ½ stiklinės plakimui skirtos riebios grietinėlės
  4. 1 sutrinta česnako skiltelė
  5. žiupsnelis šviežiai tarkuto muškato riešuto
  6. 2 dideli kiaušiniai, suplakti
  7. Druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų
  8. Keletas šalavijo lapelių
Desertinio vyno žele
  1. 3 želatinos lapeliai (arba 3/4 šaukšto želatinos miltelių)
  2. 1 nepilna stiklinė desertinio balto vyno
Pateikimui
  1. Buga's aviečių ir čili padažas
  2. Šviežios baltos duonos arba krekerių
Instrukcijos
  1. Įkaitinikite orkaitę iki 160ºC.
  2. Vištienos kepenėles gerai nuplaukite, nuvalykite ir nusausinkite. Virtuviniu kombainu sukapokite kepenėles pulsuojančiu rėžimu. Supilkite brendį, grietinėlę, suberkite česnaką, tarkuotą muškatą, lengvai išplaktus kiaušinius ir viską suplakite, kol masė taps vientisa. Pagardinkite druska ir pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite.
  3. Supilkite masę į kepimo indą (tiks pailga skardelė, arba individualūs kepimo indai). Į vidų įspauskite keletą šalavijo lapelių (kitus pasilikite dekoracijai). Įdėkite indą su paštetu į gilią skardą, ir tą skardą pripildykite vandeniu tiek, kad jo kiekis siektų iki pusės kepimo formos aukščio.
  4. Kepkite apie valandą, kol viršus paruduos ir masė bus iškepusi, bet minkšta, puri.
  5. Atvėsinkite, tada laikykite šaldytuve.
  6. Pasiruoškite vyno žele: Želatiną suminkštinkite nedideliame kiekyje šalto vandens. Lengvai pašuldykite ketvirtadalį kiekio desertinio vyno. Želatinos lapelius nuspauskite, kad pasišalintų vanduo, tada sudėkite į šiltą vyną ir išmaišykite, kol želatina visiškai ištirps. Supilkite likusį vyną, išmaišykite. Ant pašteto paviršiaus uždėkite dekoracijai keletą šalavijo lapelių ir užliekite  paruoštą želatinos masę ant indo viršaus. Palikite šaldytuve, kad sustingtų.
  7. Pateikite su šviežia balta duona arba krekeriais ir Buga's aviečių ir čili džemu.
Nidos receptai https://nidosreceptai.lt/

Vienas komentaras apie straipsnį "Keptas vištienos paštetas su desertinio vyno žele ir šviežių aviečių padažu"

  1. Nida:

    Edita, smagu girdėti:) Man ji skani su sūriu (kaip čatnis), bet ir su pusrytine bandele, tradiciškai! Manęs tas čili prieskonis visai neerzina:) Bet vaikams gal pasirodys nelabai? Mėginčiau su kokiu vištienos patiekalu gal? Mano stiklainiai stovi ir laukia žiemos:)

  2. Edita:

    Sveiki,
    vakar išviriau pagal jūsų rec. braškių uogienės su čili ir baziliku.
    Labai gardi ir kvapni.
    Šeimyna klausia,o su kuo ją valgyti?

  3. Nida:

    Simona, paieškok didesniuose prekybos centruose (Maximoj, Rimi, Norfoj, IKI) – ne visur vienodas asortimentas. Kai kur mačiau tik uogų, bet kitur ir adžikų aštresnių yra. Laukiu kol vyras parveš iš Lietuvos sūrį – išmėginsiu pamarinuot ir pakept. Ir mėsai marinuot gal tiktų, tik kad gaila:) Per skanūs tie padažai:)

  4. Nida:

    Na ką, merginos, tai aš tuomet visai neatsilikus nuo gyvenimo Lietuvoje:) Jei jūs dar irgi neatradote šių padažų, tai aš visai čia į temą. Teisingai, Donata, sakai, kad su padažais daug reikalų. Man susidarė įspūdis, kad spanguolinis ir avietinis (abu, kuriuos ragavau) – su natūraliomis, šviežiomis aviečių ir spanguolių sultimis pagamintas. Tikrai, tarsi būtų trintos šviežios uogos. Paragaukit būtinai.

  5. Donata:

    Kažkodėl ir aš tokių nežinau. Matomai dėl to, kad aplamai visokius konservus ignoruoju, o va šituos taip čia išgirtus reiks pabandyti. Mėgstu visokių padažų pati pavirti, bet nemažai reikalų su jais, tai reiktų lengvesnį ir gerą variantą pabandyti. Ačiū:)

  6. Skaitytoja:

    Chi chi, as i ta pacia grupe, kuri yra atradusi siuos stiklainiukus 🙂 Pritariu, kad kokybiski ir rekomenduoti drasiai galima. O sitas derinys su keptu pastetu! Uzsinorejau! Reikes savaitgaliui manau pasidaryt, bus lengva gardi vakariene 🙂

  7. Simona:

    Oi, kaip ačiū už rekomendaciją. Labai mėgstu saldžius padažus mėsai ir visokiems kitokiems patiekalams, bet šito dar neatradau. Kur jūs perkat šiuos padažus? Gal žinot kur jų yra Kaune? Būtiniausiai išbandysiu!!!!

  8. odeta:

    Nida, pas mane virtuv4je irgi Bugas siauteja:) Labai smagus pagardai, padazai. Teisingi zmones teisingai gamina:)

  9. Nida:

    Aguonėle, man irgi spanguolinis – gėris visiškas:) Svarbiausia, kad jie tokie švelniai švelniai aštrūs, tad tinka net tiems, kurie nelabai toleruoja aštrumo:) Dar pas mane eilėj laukia dvi adžikos paragavimui ir dar vienas įdomus miksas su bruknėmis, kriaušėmis ir čili. Pasistačiau ant stalo ir varvinu seilę, laukiu, kada atidarysiu indelį:)

  10. Nida:

    O siaubas, Dovile! Maniau, kad čia kažkoks nesusipratimas, kai vakar spaudoj perskaičiau, kad temperatūra artimesnė žiemos, nei vasaros, bet panašu, kad iš tiesų susimaišė kažkas danguje. Gaila, nes Lietuvoje kiekviena diena vasarą, kuri nėra šilta ir saulėta, – pats didžiausias praradimas ir gailestis:(

  11. Aguonele:

    Oi Nida tu ne viena! As siuos padazelius vasara atradau ir negaliu atsidziaugti, kaip jie padazus pagardina. Mes paskutiniu metu ant astrumo pasidave, tai tas spanguoliu su cili musu favoritinis ❤️

  12. Dovilė:

    Nida, nesu 100 proc. tikra, bet man rodos, kad šiandien vienu metu Vilniuje snigtelėjo. O vaikščiojau šiandien su žiemine striuke. Va, tau ir vasaros vidurys. O dėl to padažo, tai žinok, kad nežinojau tokio. Retai einu PC ir retai ką ten pamatau. Ačiū už rekomendaciją, būtinai nusipirksiu ir pabandysiu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *