Aš žinau, ko jūs pasiilgot. Kokio gero recepto, kuriam pasigaminti būtų proga įkurti grilį. Atspėjau?:)
Mano Žaliasis Kiaušinis tikrai per karantiną nedulkėjo, kad ir koks oras bebūtų, vis dūmelis iš jo pasirodydavo. Tačiau nebuvo progų paišdykauti, paeksperimentuoti su naujais receptais, tiesiog ant grotelių gulėdavo seni geri laiko patikrinti dalykai: lėtai kepta rūkyta lašiša,steikai, stačiomis kepta višta…. Bet kai tik plačiau atsidarė durys į gyvenimą, laikas atidaryti savo vasaros grilio sezoną ir šiame mano blog’e. Orus juk žada puikius, tad pats laikas griebti maišą anglių ir ruošti groteles ypatingai fiestai!
Kiniški skoniai. Man dar neteko sutikti žmonių, kurie liktų abejingi Pekino anties aromatui, arba kurie pro saldžią lipnią glazūrą, storu sluoksniu padengtą ant paskrudintos mėsos gabalėlio praeitų su nuliu emocijų:) Tai tikrai neįmanoma, nes iki svaigulio subalansuotas salstelėjęs skonis, persipynęs su žvaigždinių anyžių, cinamonų ir gvazdikėlių kvapais, suvilioja visus nė neatsiklausęs.
Pasakysiu atvirai: jei man reiktų išsirinkti vieną vienintelį šonkaulių receptą, tikrai rinkčiausi būtent šį. Ir jau tikrai, jei norite padaryti įspūdį savo svečiams ar giminaičiams, nė nedvejokite, abejingų paragavus neliks. Pasirūpinkite kalnu popierinių servietėlių rankoms ir barzdoms valytis:) Patiekite šiuos lipnius šonkauliukus su virtais ryžiais ir su Azijietiškomis agurkų ir morkų salotomis. Jos tiks ir prie kitų grilio patiekalų, bet su Kinijos virtuvės valgiais šios salotos dera labiausiai.
Įkaitinkite orkaitę iki 165C, arba įkaitinkite Big Green Egg (kamado tipo) grilį iki 160C, su konvEGGtoriumi.
Kepimo skardą, kurioje sutipltų visi šonkauliukai, išklokite aliuminio folija.
Sumaišykite cukrų, druską ir Penkių Skonių prieskonius. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite visus šonkauliukus ir juos sudėkite į pariuoštą kepimo skardą. Į skardą įpilkite ½ stiklinės šalto vandens. Skardą labai sandariai uždenkite dvigubo sluoksnio aliiuminio folijos lakštu, apkamšykite kraštus. Pašaukite kepti ir kepkite apie 2 valandas. Po tokio laiko šonkauliukai turėtų kristi nuo kaulų, bet jei jie dar kietoki, kepkite ilgiau, dar pusvalandį arba valandą (laikas priklausys ir nuo mėsos kokybės).
Įkaitinkite grilį iki 200C.
Mažame puode sumaišykite hoisin padažą, sojų padažą, medų ir Penkių skonių prieskonius. Užkaiskite puodą ir pavirinite glazūrą kelias minutes, kol ji ims tirštėti. Sudėkite imbierus ir česnakus, ir dar pakaitinkite apie pusę minutės.
Šonkauliukų mėsingą pusę gausiai patepkite glazūra ir dėkite ant špižinių grotelių (konvEGGtorių išimkite, o groteles prieš tai verta patepti aliejumi, kad mėsa kepant neliptų), kaulėta puse žemyn. Kepinkite iš viso apie 3-5 minutes, vis patepdami šonkauliukus glazūra, kol jie apskrus, karamelizuosis. Nuimkite nuo grotelių ir patepkite likusia glazūra kuo gausiau, o jei jos liks - dar ir patiekite ant stalo.
Jei kepsite šonkauliukus ne ant grilio, bet orkaitėje, nupilkite skystį nuo apkepintų šonkauliukų, ir juos ištepkite glazūra (mėsingąją pusę). Įjunkite orkaitės grilio funkciją (viršutinį kaitinimo elementą) ir įkiškite (neuždengtą) skardą su glazūruotais šonkauliais kuo arčiau kaitinimo elemento, kepti apie 3-4 minutes, kol karamelizuosis. Išimkite iš orkaitės ir dar kartą labai gausiai ištepkite likusia glazūra.
Patiekite su virtais ryžiais ir Kiniškomis agurkų ir morkų salotomis su sezamais.
Pastabos
Šonkauliukų kepimui jums labai pasitarnaus specialios V formos grotelės. Jos užtikrins, kad glazūruota mėsa mažiau liptų prie grotelių ir nesubyrėtų apverčiant.
Komentarų apie "Grilyje kepti kiaulienos šonkauliai su saldžia lipnia kiniška glazūra": 4
Nida:
Į sveikatą:)) Džiugu girdėt:)
Anonimas:
Patiekalas pavyko puikiai – labai skanu! Aciu Jums!
Nida:
Mindaugai!!! Minimax? Man bene fainiausiais grilis iš visos Big Green Egg kolekcijos!!! Sėkmės skanaujant, o grilinių receptų jau greitai bus ir daugiau:)
Mindaugas:
Nida,
galų gale receptas BGE:)
Bandysiu savo Minimax BGE pakartoti:)
Į sveikatą:)) Džiugu girdėt:)
Patiekalas pavyko puikiai – labai skanu! Aciu Jums!
Mindaugai!!! Minimax? Man bene fainiausiais grilis iš visos Big Green Egg kolekcijos!!! Sėkmės skanaujant, o grilinių receptų jau greitai bus ir daugiau:)
Nida,
galų gale receptas BGE:)
Bandysiu savo Minimax BGE pakartoti:)