Print Recipe
Žuvies kepsniai su žaliu risotto
Šventiškas patiekalas, kuris labai nesudėtingai paruošiamas.
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos, Italian
Raktažodis žuvis, ryžiai
Pasiruošimas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žuvies kepsniams
Risotto
Course Main Dish
Virtuvė Lietuvos, Italian
Raktažodis žuvis, ryžiai
Pasiruošimas 30 min
Porcijos
porc
Ingredientai
Žuvies kepsniams
Risotto
Procesas
  1. Pradėkite nuo rizoto. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, suberkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kol svogūnai taps minkšti ir skaidrūs. Suberkite ryžius ir toliau maišydami kepkite, kol ryžiai pasidengs riebalais, tačiau nepradės skrusti (apie 2 minutes). Supilkite vyną ir maišydami kaitinkite, kol alkoholis išgaruos, o aromatinis skystis susigers į ryžius. Į puodą įpilkite samtį verdančio sultinio, išmaišykite ir palikite virti kartkartėmis pamaišydami. Kai skystis bus susigėręs į ryžius, įpilkite dar vieną samtį sultinio. Taip dalimis pilkite karštą sultinį į ryžius tol, kol ryžiai taps al dente (užtruksite apie 20 minučių). Jei prireiktų daugiau sultinio, nei turite, į ryžius samteliu pilkite verdantį vandenį. Pabaigoje įdėkite likusį šaukštą sviesto, suberkite parmezaną, druską, juoduosius pipirus ir gerai išmaišykite.
  2. Kol rizotas verda, nedideliame puode užkaiskite truputį vandens. Jam užvirus, sudėkite špinatus ir palaukite, kol jie suglebs. Tuomet supilkite špinatus į sietelį ir šaukšto nugarėle paspauskite, kad nuvarvėtų vanduo. Sudėkite špinatus į elektrinį trintuvą, įpilkite apie 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sutrinkite iki vientisos masės (jei masė pernelyg sausa, įpilkite dar šiek tiek aliejaus). Šią špinatų masę įmaišykite į rizotą, paragaukite, ar netrūksta druskos, palikite šiltai. Jei naudojate šaldytus špinatus, juos atitirpinkite ir gerai nuspauskite skystį. Blenderiu sutrinkite iki vientisos tyrelės su aliejumi ir įmaišykite į risotto.
  3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies kepsnelius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, abi puses pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite žuvį apie 4-5 minutes (nelygu kepsnelio storis, plonesniems pakaks ir 2-3 min). Jei kepate pjausnous, juos galite apversti kita puse, į keptuvę suberkite česnakus ir šaukštą sviesto (jei naudojate) ir dar tiek pat pakepkite, palaistydami kepant žuvį riabalais. Jei kepate žuvies filė gabalėlius, jų galite išvis neapversti. Iškepkite žuvį beveik pilnai, kepdami odele į apačią (ji kepant labai apskrus), likus žuviai kepti apie ⅓ laiko nuolat šaukštu pilkite karštus riebalus ant viršutinės kepamo žuvies kepsnio dalies, taip iškeps ir žuvies viršius. Ar žuvis iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku. Pačioje pabaigoje į keptuvę suberkite česnakus ir sviestą (jei naudojate), kai česnakai apskrus, išgriebkite juos iš riebalų.
  4. Į lėkštes dėkite rizotą, ant jo – žuvies kepsnelius, pabarstykite skrudintais česnakais ir patiekite su citrinų ketvirčiais.
Pastabos

Recepto šaltinis - "Australijos skoniai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *