Kad ir kaip bežiūrėtum, kad ir ką besirinktum, kad ir kokia šventė užkluptų, šokoladinis desertas visada garantuoja sėkmę. Retas kuris yra abejingas šokoladui, paprastai nebūna tokių, kurie susilaikytų prieš šokoladinę pagundą…
Tik štai dažną kankina dilema – ir šokolado norisi, bet ir įsismaginti su kalorijomis nejauku. Bet šįkart aš su jumis pasidalinsiu tokio šokoladinio torto receptu, kur sąžinė negriauš net jei suvalgysit du gabalėlius vietoj planuoto vieno! Tik pažvelkit kaip pačios „pikčiausios” tortų sudedamosios dalys (tokios kaip sviestas, miltai ir rafinuotas cukrus) šiame kepinyje yra pakeičiamos kur kas draugiškesniais mums ingredientais: riešutų miltais, klevų sirupu, riešutų sviestu, alyvuogių aliejumi ir kokoso palmių žiedų cukrumi. Ir net jei iki šiol jaudinotės, kad dėl tokių kompromisų gali nukentėti deserto skonis, jei abejojote, kaip tokį jūsų „eksperimentą” priims saldumynams išranki šeimyna, tikrai nedvejokit ir drąsiai nerkit į šį saldų nuotykį!
Šį mėnesį ir mano mėgstama „Assorti” parduotuvė paskelbė „sveikesnių produktų mėnesiu”, iš ten, beje, ir visi ingredientai, kuriuos aš naudojau šiam šventiškam šokoladiniam gardėsiui.
Ir nors tortas atrodo super nuodėmingas, man rodos būtent jam bus lemta tapti šio pavasario jūsų kepinių hit’u!
Pasiruošimas | 15 min |
Laikas | 35 min |
Porcijos |
asm
|
- 180 ml Alyvuogių aliejaus (galite pakeisti kitokiu švelniu augaliniu aliejumi)
- 125 ml Augalinio pieno (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu
- 125 ml klevų sirupo
- 6 kiaušiniai
- 150 g palmių žiedų cukraus
- 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
- 3 šaukšteliai kepimo miltelių
- 75 g kakavos miltelių (persijotų)
- 420 g migdolų miltų (sumaltų migdolų riešutų)
- 180 g anakardžių riešutų sviesto
- 125 ml klevų sirupo
- 35 g kakavos miltelių (persijotų)
- 2 šaukštai Augalinio pieno (pvz., migdolų), galite pakeisti tradiciniu karvės pienu
Ingredientai
Šokoladiniams biskvitams
Šokolado kremui
|
|
- Įkaitinkite orkaitę iki 160C. 2 apvalių kepimo formų (20cm skersmens) dugną išklokit pergamentiniu popieriumi.
- Į didelį dubenį supilkite aliejų, pieną, klevų sirupą, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, ir išmaišykite (neprireiks net kombaino - galite sumaišyti rankomis, plakti nebūtina). Suberkite kepimo miltelius ir kakavą (persijotą, geriausia kartu su kepimo mitleliais), tada suberkite migdolų miltus ir viską išsukite iki vientisos masės.
- Padalinkite šią masę į dvi kepimo formas ir pašaukite kepti. Kepkite apie 30-35 minutes, tik kol masė sutvirtės ir įkišę medinį pagaliuką ištrauksite jį sausą (nepatarčiau perkepti - kuo ilgiau kepsit, tuo biskvitai taps sausesni). Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti apie 10 min. kepimo skardose, kuriose kepė, tada išimkite iš formos ir pilnai atvėsinkite ant grotelių.
- Pasigaminkite šokolado kremą: išsukite riešutų sviestą su klevų sirupu, tada įmaišykite persijotą kakavą. Pabaigoje įpilkite pieno tiek, kad kremas įgautų tinkamą konsistenciją - būtų lengvai tepamas.
- Vieną biskvitą dėkite ant torto stovo, užtepkite pusę kiekio kremo, ir tolygiai paskirstykite po visą plotą. Ant viršaus dėkite kitą biskvitą ir užtepkite likusį šokolado kremą.
Recepto šaltinis - Donna Hay, Everyday fresh
Įrašas sukurtas bendradarbiaujant su Assorti – parduotuve visiems, kurie ištikimi geram skoniui ir aukščiausiai kokybei! #reklama
Inga, labai tiktų!!!!
Nida, turiu daug lazdyno riešutų. Ar jie tiktų čia vietoj migdolų ar jų struktūra per daug skiriasi?
Birute – su šiuo tortu galima visaip: ir iš anksto sutepti, ir iš vakaro….
Miela Nida, dėkoju už dar vieną puikų receptą! Labai džiugina, jog daugėja receptų be gliuteno 🙂 norėčiau pasiteirauti, ar pertepus tortą būtų geriau palikti jį per naktį ar kelioms valandoms pastovėti, ar gal galima patiekti ir beveik iš karto?
Aurelija, manyčiau tiks, jei tik sumalsite juos iki kreminės konsistencijos. Maži grūdeliai gali būti, bet kremas turi būti kremiškas:)
Sveiki. Atrodo skaniai ir šventiškai jei dar saldainiais papuošus 😁
Klausimas dėl anakardžių kremo. Kaip manote ar tikrų gerai sumalti, mirkyti anakardžiai?
Rasa, pakeiskite paprastu ruduoju cukrumi. Galite dėti kokiais 20-30g mažiau, nes rudasis cukrus saldensis.
Laba diena Nida, kuo galima pakeisti palmių žiedų cukrų?