
Pasiruošimas | 10 min |
Laikas | 50 min |
Pasyvus laikas | 3 val |
Porcijos |
vnt
|
Ingredientai
- 1,5 stiklinės avižinių dribsnių
- ½ stiklinės moliūgo sėklų
- ½ stiklinės saulėgrąžų sėklų
- ½ stiklinės linų sėmenų
- ½ stiklinės riešutų (aš naudojau lazdyno ir migdolus), neskrudintų, šiek tiek pasmulkintų
- ½ stiklinės džiovintų spanguolių (arba razinų)
- 3 šaukštai gysločių luobelių luobelių (psyllium husk), arba pakeiskite sėlenomis
- 3 šaukštai chia sėklų
- ¼ šaukštelio cinamono
- ¼ šaukštelio maltų gvazdikėlių
- žiupsnis druskos (didelis žiupsnis)
- 3-4 šaukštai kokosų aliejaus
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 375 ml vandens
Ingredientai
|
![]() |
Procesas
- Visus birius ingredientus suberkite į didelį dubenį ir išmaišykite šaukštu. Kitame inde sumaišykite kokosų aliejų, klevų sirupą ir vandenį. Supilkite šį mišinį į sausus ingredientus ir gerai išmaišykite (patogiausia rankomis), taip kad visi ingredientai suliptų.
- Šiek tiek patepkite riebalais keksiukų formelės ertmes (pvz., kokosų aliejumi) ir į kiekvieną ertmę pridėkite po paruoštos masės. Labai gerai paspauskite ranka, kad viskas kuo tvirčiau "susitrombuotų". Palikite pastovėti ir pabrinkti apie 2-3 valandas (arba pernakt).
- Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Kepkite keksiukus apie 20-25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite keksiukus iš kepimo formos ir kepkite orkaitėje dar 30 minutes, padėję ant grotelių, kad gražiai apskrustų ir keksiukų apačia.